Metro hattı Kartal’da primi 3 yılda % 60 artıracak

Anadolu yakasında en yüksek fiyatların bulunduğu ilçelerden biri haline gelen Kartal’daki hareketlilik Kadıköy-Kartal metro hattı ile tavan yaptı. Eylül’de hayata geçirilmesi planlanan ve ulaşım süresini 38 dakikaya indirecek Kartal-Kaynarca metrosu ile ise 3 yıl içinde ilçenin % 60 değerlenmesi bekleniyor

[if gte mso 9]> 0 0 1 1272 7254 ktütükt 60 17 8509 14.0 96 800x600 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

60’lı yıllarda sanayi bölgesi olan Kartal, bugün gelişen ulaşım imkanları, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığı ve sahil şeridiyle iş ve yaşam merkezi haline geldi. İlçe, son dönemdeki önemli ulaşım altyapısı yatırımları arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul- Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı’nın tam merkezinde olması nedeniyle Altın Çember olarak nitelendirilen bölgenin başkenti konumunda.

Anadolu yakasının son dönemde fiyatları en çok yükselen ilçelerinden biri olan Kartal, son dönemde hem yeni markalı projelerde hem de sahibinden satılık ikinci el konutlarda aldığı talep artışı ile dikkat çekiyor. Bunda devreye alınan metro hattının payı ise büyük. İlçedeki hareketliliğin Kadıköy-Kartal metro hattının devreye alınmasıyla tavan yaptığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu hareketliliğin önümüzdeki 3 yıl içinde değerlerin yüzde 60 artmasıyla devam etmesinin beklendiğini kaydetti. Buna en çok etki edecek faktörlerden birinin 2003 yılında ihalesi tamamlanan ve Eylül 2016’da hayata geçirilmesi planlanan Kartal-Kaynarca metrosu olduğunu belirten Erilkun, “Bu gelişme bölgeyi bir daha değerleyecektir. Kadıköy-Kaynarca arasını 38 dakikaya indirecek olan metro hattı, Kaynarca’dan Güzelyalı’ya kadar olan tüm bakir bölgelerdeki değerleri ikiye katlayacak, bu noktalardaki ikinci el, köklü ve sağlam olmayan yapıları bile müteahhit firmaların gözdesi yapacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

İkinci el konutlar 300.000 TL’den başlıyor

Kartal’da bugün satın alınabilir veya oturulabilir nitelikte bir konutun değerinin ikinci ellerde 300.000 TL’den başladığını söyleyen Erilkun, “Şayet bu konut, bir proje kapsamında veya sahil bölgelerinde ise 1+1’lerde 450.000 TL taban fiyata sahip olabiliyor. Anadolu Yakası’nda en yüksek fiyatlı iki bölgeden biri Kartal. Ancak talebin satışa dönüşebilmesi için binanın yaşı ve ulaşım lokasyonu büyük önem taşıyor” diye konuştu. İlçedeki fiyatlarla ilgili bilgi veren Erilkun, “Standart sahibinden konutların satılık fiyatları 300.000 TL ile 350.000 TL arasında, yine standart kiralık konut fiyatları 1200 ile 1400 TL arasında seyrediyor. Konut projelerine baktığımızda ise satılık fiyatları 430 bin ile 550 bin TL, kiralık konutlar ise 1300 TL ile 1650 TL arasında değişiyor” dedi.

Fiyatlar 5 yılda % 200 yükseldi

Erilkun’un verdiği bilgiye göre, Kartal’da fiyatlar son beş yılda % 200 oranında artış gösterdi. Proje nitelikli konutlarda artış oranı ise % 270 seviyelerinde gerçekleşti. Bunda özellikle E-5 lokasyonundaki bakir bölgelerde Dumankaya başta olmak üzere pek çok nitelikli inşaat firmasının A Plus nitelikli projelerini hızla hayata geçirmesi etkili oldu. Ancak son dönemde sahilde DAP Yapı projesiyle başlayan hareketlilik göze çarpıyor, taleplerin bu noktalara kaymasına neden oluyor. Özellikle E-5 ve üstü lokasyonlarda sosyal donatılı yapılar ilk tercih nedeni olarak öne çıkıyor.

Kentsel dönüşümde 200 milyar dolarlık iş var

Kartal Belediyesi tarafından bu ay düzenlenen “Kartal’a Yatırım, Geleceğe Yatırım” zirvesinde konuşan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Kartal'ın kentsel dönüşümde örnek alanlardan biri haline geldiğini söyledi. Sadece merkezi iş alanı olarak belirlenen maden ocağı bölgesinde dönüşüme ayrılmış 4 milyon metrekare alan olduğunun altını çizen Ali Dumankaya, "Buradaki atıl fabrikalar önümüzdeki yıl itibariyle dönüşüme başlayacak. Yatırım bazlı baktığımızda Kartal bölgesinde 10 yılda 200 milyar dolarlık iş var" dedi.

400’e yakın sitenin dönüşmesi gerekiyor

Kartal'da birleşmeye teşvik eden ve dönüşüme kolaylık sağlayan bir altyapı olduğunu belirten Ali Dumankaya, "Kartal'da özellikle kentsel dönüşüm alanında öncü çalışmalar yapıldığını görüyoruz, sahada ki çalışmalar çok başarılı. Kentsel dönüşüme yoğun ilgi var. Bölgede 400’e yakın site var büyük çoğunluğu eski ve dönüşmesi gerekiyor. Geçmişte yapılan binaların çoğu riskli basit bir temelle yapılmış binalar. Kartalın zemini çok sağlam ancak birkaç kat aşağı inince bunu görebiliyorsunuz. Bu eski konut stokunu doğru bir şekilde hızlı bir şekilde dönüştürmemiz gerekiyor" diye konuştu. Kartal’da kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini aktaran Dumankaya, “Bu kapsamda 2 yeni projeye başladık. Mahalle yapısını koruyacak şekilde 138 konuttan oluşan DKY Sahil ve 746 konuttan oluşan DKY Ada projelerimizi inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla projeye imza atacağız. Kentsel dönüşüm projelerinde öncü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Çukurova Balkon’da tüm daireler kişiye özel farklı

Metro hattı Kartal’da primi 3 yılda % 60 artıracak

Kartal’da Çukurova Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı imzasıyla hayata geçirilecek Çukurova Balkon projesinde 65 ila 210 metrekare arasında 1+1’den 4+1’e kadar tüm daireler balkonlu olarak tasarlanıyor. Deniz, Adalar ve orman manzaralı Çukurova Balkon, her dairenin birbirinden farklı büyüklüğe ve iç mimariye sahip olmasıyla kişiselleştirilmiş butik bir proje. Çukurova Balkon’da kişiye özel dekorasyon alternatifleri de oluşturularak, ev sahiplerinin kendi tarzlarını evlerine yansıtmaları mümkün kılınıyor. Mutfak dolap kapakları, banyo seramikleri ve zemin parke renkleri gibi farklı alanlarda sunulan seçeneklerle konut sahipleri, hiçbir ek maliyet ödemeden kendi zevklerine göre seçimler yapabiliyor. Kartal Adliye Sarayı’na ve Kartal Metrosu’na yürüme mesafesinde konumlanan proje Eylül 2017’de teslim edilecek.

Tual Adalar, 3’üncü katından itibaren Adalar manzaralı

Metro hattı Kartal’da primi 3 yılda % 60 artıracak_1

Dağ Mühendislik tarafından Kartal Yakacık'ta inşa edilen Tual Adalar projesi 6 blokta 471 konuttan meydana geliyor. Proje, üçüncü kattan itibaren orman ve Adalar manzarasına sahip bulunuyor. 3 adet kule ve 3 adet az katlı bloklardan oluşacak projenin yüzde 85'i yeşil alanlara ayrılmış durumda. Projede 1+1'ler 75 ila 76 metrekare, 2+1'ler 116 ila 133 metrekare, 3+1'ler 159 ila 177 metrekare, 4+1'ler ise 185 metrekare olarak tasarlandı. Örnek dairesi hazır durumda olan Tual Adalar’da her daireye 4 ila 12 metrekarelik depo alanı ayrıldı. Otopark alanlarında elektrikli araçlar için şarj ünitelerine yer verildi. 2018’de teslim edilmesi planlanan Tual Adalar’dan daire almak isteyenler için fiyatlar ise 342 bin TL’den başlıyor .

Rönesans’in ilk konut projesi Sayfiye, Kartal’da

Metro hattı Kartal’da primi 3 yılda % 60 artıracak_2

Rönesans Konut, İstanbul’daki ilk konut projesi ‘Sayfiye’yi Kartal’da hayata geçirdi. Dairelerin teslim sürecinde olduğu projede, bu döneme özel olarak 60 ay vade farksız 0 faizli bir de taksit ödeme kampanyası başlatıldı. Bahçeli 1+1, bahçeli dubleks, kat bahçeli dubleks, teraslı 2+1, teraslı 3+1, 1.5+1; 2.5+1 gibi geniş daire seçeneklerinin bulunduğu Sayfiye’de, 68 ile 186 m2 arasında farklı tip ve büyüklükte daireler yer alıyor. Satışa çıktığından bu yana yüzde 80’den fazla dairenin satıldığı Sayfiye projesinde daire fiyatları ise 343.500 bin TL ile 848.500 TL Projenin en önemli özelliği ile ‘Sayfiye’ konseptiyle, Yakacık’ta İstanbul’un eski sayfiyesinde, Aydos Ormanı’nın yanında bir tarafı orman bir tarafı Adalar manzarasıyla konumlandırılmış ve tıpkı sayfiye hayatında olduğu gibi geniş balkonların, terasların, kat bahçelerinin tasarlanmış olması...

Referans Kartal’da fiyatlar 260 bin TL’den başlıyor

Metro hattı Kartal’da primi 3 yılda % 60 artıracak_3

Kiler GYO, yeni projesi Referans Kartal Towers ile Kartal’a yeni bir yatırım daha yapıyor. Referans Kartal Towers, sahil yoluna ve metroya sadece iki dakikalık uzaklıkta bulunuyor. Teslimlerinin 2017 yılı içerisinde yapılması planlanan Referans Kartal Towers projesi 380 daire ve 6 adet ticari üniteden meydana geliyor. Proje  1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire tiplerinden oluşuyor. Referans Kartal Towers'da açık ve kapalı yüzme havuzları, hamam, sauna, kreş, hobi salonları, fitness ve pilates/dans stüdyoları, açık çocuk oyun alanları, aktivite terasları, renk bahçeleri, meyva ağaçları korusu, koşu ve yürüyüş ring hattı, yapay dere ve su oyunları bulunuyor. Referans Kartal Towers’da 1+1 daire fiyatları 260 bin TL’den başlıyor.

DKY Kartal’da ‘0 Peşinat 0 Faiz’ fırsatı

Metro hattı Kartal’da primi 3 yılda % 60 artıracak_4

DKY İnşaat tarafından geliştirilen ve bahçe katından en üst kata kadar tüm daireleri deniz ve Adalar manzarasına sahip 331 konuttan oluşan DKY Kartal, Anadolu Yakası’nın yeni yatırım, yaşam ve iş merkezi Kartal’ın en iyi lokasyonlarından birinde hayata geçiyor. 2+1.5, 3+1.5 ve  4+1.5 tiplerinde g eniş ve konforlu evleri, çocuk parkları, sosyal-sportif olanakları, yüzme havuzlarıyla aileler için ayrıcalıklı bir yaşam sunan projede sınırı sayıda daire kampanyalı koşullarıyla ev sahibi olmak isteyenleri bekliyor. Projede “0 peşinat 0 faiz” veya “Yüzde 20 peşin indirimi” sürüyor. Projede yaşam Aralık 2017’de başlayacak.

Emlakjet Haber

EndFragment

0 Takipçi