Metro trafiği kurtarıyor

İstanbul'da trafiğin en büyük kurtarıcı metro oldu. Bu sayede, en az 250 bin aracın trafiğe çıkmadığı bildirildi.

İstanbul'un trafiğini bir nebze de olsa hafifleten ulaşım aracı metro oldu. İTÜ Raylı Sistemler Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez şunları söyledi:

"İstanbul trafiğinin önemli ölçüde rahatlatılabilmesi vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmasından geçiyor. Ancak çok sayıda kişi kendi aracı ile trafiğe çıkıyor. Elde edilen verilere göre metro ve raylı sistemler günde 1 milyon 600 bin kişi tarafından kullanılıyor. Bu demek oluyor ki metrolar sayesinde en az 250 bin aracın trafiğe çıkmasının önüne geçiliyor. Bu sayı ne kadar artarsa İstanbul trafiği de o kadar rahatlar. Ayrıca metro ve raylı sistemlerin kullanımlarının artması ile kentlerin akaryakıt maliyetlerinde de düşüşler sağlanır. Böylelikle vatandaş hem vakitten hem de nakitten kazanır."

Prof. Dr. Söylemez, İstanbul'da metro kullanımının artırılmasının trafik için tek çözüm olacağını vurguladı. Dünya geneline bakıldığında ise Londra'da metro ve raylı sistemlerin günde 3 milyon 500 bin kişi, Paris metrosunun günde 4 milyon 500 bin kişi, Tokyo metrosunun ise günde 8 milyon 700 kişi tarafından kullanıldığını söyledi.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi