Next Level'da TOKİ zarara uğratıldı mı?

Ankara’nın karma gayrimenkul projesi Next Level, yolsuzluk iddiasıyla gündeme yerleşti. Taraf Gazetesi’nin manşetine taşıdığı bu iddia, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun verdiği soru önergesine dayanıyor.

CHP’li Tanrıkulu, soru önergesinde değeri 1.5 milyar lira olan projede, hasılatta yüzde 30 hakkı olan TOKİ’nin neden 106.2 milyon lira kazandığını sormuştu.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıklamasında ise, TOKİ’nin zarara uğradığı iddiası reddedilerek projenin 354 milyon lira üzerinden ihaleye çıktığı belirtilmişti.

Öte yandan Taraf gazetesi projeye ilişkin bir başka iddiasını daha ortaya koydu. Daha önce Ankara Trafik Vakfı’na ait 25 dönümlük arsanın imarının yeşil alan durumundayken vakfın imar plan değişikliği talep ettiği, belediyenin ise bu talebi reddettiği öne sürüldü. Haberde daha sonra arsanın TOKİ’ye satıldığı, TOKİ’nin de arsayı imara açarak 2010 yılında ihale ettiği bilgisine yer verildi.

Next Level 1.5 milyar lira eder mi?

190 bin metrekarelik inşaat alanı üzerine yapılan projenin değerinin 1.5 milyar lirayı bulduğu tahmin ediliyor. Projede bir AVM, 150 rezidans konut ve 133 ofis yer alıyor. AVM’de 145 mağaza bulunuyor. Rezidans konut fiyatlarının metrekaresi 7 bin ile 8 bin lira, ofislerde ise metrekare fiyatı 5 bin 800 ile 7 bin lira arasında hesaplandığında, projenin değeri konusunda 1.5 milyar lira rakamına ulaşılıyor.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi