Novu, öğrenci rezidansında Y kuşağının nabzını tutuyor

Nef, EBRD ortaklığıyla Türkiye’de Novu markasıyla akademik rezidans alanına yatırım yapacak. 5 yılda 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefleyen şirket, Merter’den sonra Sütlüce ve Dolapdere’ye girecek, Avrupa yakasında E-5 hattı boyunca metrobüse yakın lokasyonlarda öğrenci yurdu yapacak

Nef ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ortaklığında kurulan Nef EBRD Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., Türkiye’de Novu markasıyla akademik rezidans alanına yatırım yapacak. Şirket, İstanbul başta olmak üzere 750 milyon lira yatırımla 10 proje ve 15 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedeflerken, ilk Novu projesini geçtiğimiz Eylül ayında 28 bin metrekare kapalı alanda 900 yatak kapasitesiyle Merter 12’de hizmete açtı.

Öğrenci yurtları nın aslında birer hizmette zenginleştirilmiş gayrimenkul olduğunu ve eğitim ihtiyacının sürekli artmasıyla istikrarlı bir yatırım aracı olduğunu belirten Novu Genel Müdürü Kahraman Yiğit, Novu olarak hedeflerini ve Novu öğrenci rezidansı konseptini Emlakjet ’e anlattı.

Sinema, müzik, fotoğraf ve etüd odaları dikkat çekiyor

Öğrenci nüfus artış hızı artarken yurt kapasitelerinin kısıtlı kaldığını dile getiren Yiğit, “Arsa arzının yeterli olduğu Anadolu şehirlerinde müteahhit- Kredi Yurtlar Kurumu işbirliğiyle yurt sorunu kısmen çözüldü. Ancak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük metropollerde, büyük bilinen üniversiteler haricinde arsa yetersizliği nedeni ile şehir üniversiteleri geniş sosyal imkanlara sahip olamayan binalarda faaliyet göstermek zorunda kalıyor” dedi. İstanbul’a gelen öğrencilerin % 30’unun şehirdışından geldiğini, bunlar arasında kızların % 75’inin, erkeklerin ise % 50’sinin istediği gibi yurt bulamayınca konut projelerinden kiralama yaptığını kaydeden Yiğit, konseptlerini şöyle aktardı: “Biz Nef Merter 12’de otel konforuyla öğrencilerin kendini evinde hissedebileceği bir rezidans konseptiyle ‘Öğrenci yurtta 1 yıl kalır’ mantığını yıktık. Masraf, yemek, fatura derdiyle uğraştırmadan 7-24 güvenlik, kapı önünde servis, temizlik, çamaşır gibi her türlü hizmetin görüldüğü bir konsept oluşturduk. Nef’in Fold home konseptini yurt konseptine uyarladık. Sinema odası, gece karaoke odasına dönüşebilen ve ses izolasyonu olan bir müzik odası, edüt odaları, fotoğraf kulubü, sanat kulübü burada farklı üniteler arasında yer alıyor. Novu Merter metro ve metrobüs durağına çok yakın mesafede bulunuyor, ister Zincirlikuyu’ya ister diğer istikamette Avcılar-İstanbul üniversitesine 20 dakika da ulaşmak mümkün.”

Novu, öğrenci rezidansında Y kuşağının nabzını tutuyor

Eve mı çıkmak yoksa Novu’da mı kalmak daha ekonomik?

Merter’de Nef 12 projesi içindeyiz şu an, burda neye kiralanıyor. 2017-2018 öğretim yılı için kayıt almaya başladık, bir, iki ve dört kişilik odalarda kişi başı fiyatlarımız 1.095 TL’den başlıyor. Fiyatlar 4 kişilik odada 1.095 TL, çift kişilik odada 1.495 TL, tek kişilik oda ise 2.495 TL olarak değişiyor. Bu fiyatlara elektrik, su, doğalgaz, aidat, internet, temizlik ve ev eşyası gibi masraflar dahilken, 10 aylık toplam kişibaşı maliyeti 14.950 TL oluyor. Ancak bunu örneğin kirası 1.800 TL olan bir stüdyoda iki kişi ev çıkma ile kıyasladığımızda aylık masraf elektrik, su, doğalgaz, aidat ve temizlikle beraber aylık 2.400 TL’ye geliyor. Ev eşyasıyla beraber 12 aylık masrafı kişi başı 20.400 TL olurken, bu Novu’da 14.950 TL’de kalıyor.

Novu, öğrenci rezidansında Y kuşağının nabzını tutuyor_1

İstanbul’da Merter’den sonra sıra Sütlüce ve Dolapdere’de

Novu, öğrenci rezidansında Y kuşağının nabzını tutuyor_2

İstanbul öncelikli olarak Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’ya yatırım planladıklarını kaydeden Yiğit, “İleride genç profesyonellere yönelik de projeler gelecek. Orta ve orta üstü gelir grubuna hitap edeceğiz. Çok lüks ürünü erişilebilir kılma hedefindeyiz” dedi.

Nef 12 Merter projesi içindeki kız-erkek ayrı 2 blokta ilk yıl 25 üniversiteden % 90 doluluk oranına ulaştıklarını kaydeden Yiğit, “Dolapdere ve Sütlüce’de iki yeni Novu kampüsü hayata geçecek. 2017 Eylül’de açılacak Novu Dolapdere ve 2018 Eylül’de açılacak Novu Sütlüce ile Novu 2 bin yatak kapasitesine ulaşacak. Avrupa Yakası’nda E-5 aksında metrobüse 5-10 dakika yürüme mesafesindeki her yerde 800 yatak ve üstü kampüsler geliştirmek istiyoruz” diye konuştu. Yiğit, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan özel öğrenci ruhsatı aldıklarını ve yönetmelik şartlarına göre üretim yaptıklarını sözlerine ekledi.

Novu, öğrenci rezidansında Y kuşağının nabzını tutuyor_3

Emlakjet Haber

0 Takipçi