OECD’de konut satışında ABD’den sonra ikinciyiz

Türkiye, konut satışında Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’ne (OECD) üye 30’un üzerinde ülke arasında ABD’den sonra ikinci, Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sırada. Ev sahipliği oranı ise Romanya, Singapur, Çin’de % 90’ın üzerinde iken Türkiye’de % 60

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘ Gayrimenkul Sektörü nde Büyümenin Yeni Yolu’ başlıklı panelde konuşan NEF Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Türkiye’nin konut satışında dünyadaki yerine dikkat çekti. Türkiye’nin konut satışı nda Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’ne (OECD) üye 30’un üzerinde ülke arasında ABD’den sonra ikinci, Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sırada olduğunu söyleyen Timur, “Ev sahipliği oranı Romanya, Singapur, Çin’de yüzde 90’ının üzerinde, Rusya ve Norveç’te yüzde 80’in üzerinde. Türkiye’de bu oran yüzde 60. Sektör olarak daha gidecek çok yolumuz var” dedi.

Hane halkı ortalaması azalıyor, talep uzun vadeli

Gayrimenkul sektörünü Türkiyenin demografisinin beslediğini hatırlatan Timur, Türkiye’de hanehalkı ortalamasının da azalmaya başladığına dikkat çekerek, “Türkiye'de bir evde geçmişte 5 kişi yaşarken, bu oran şimdi % 3,5’e düşmüş durumda. Bu oran Avrupa’da ise % 2,3 seviyelerinde. Bu veri konuta olan talebin ne denli uzun vadeli olacağına işaret ediyor. Nüfus artış hızı ve hane halkı ortalamasının düşmesine bağlı olarak Türkiye’de her yıl 600 binin üzerinde ev ihtiyacı var” diye konuştu.

Emlakjet Haber

0 Takipçi