Pendik-Kurtköy hattı neden değerleniyor?

Beyaz yakalıların ve sık seyahat eden işadamlarının Anadolu yakasında önde gelen tercihlerinden biri de Pendik Kurtköy hattı. Sabiha Gökçen Havalimanı, Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Dilovası sanayi bölgelerine yakınlığı ile avantajlı bulunan bölgede konut metrekare fiyatları 3.000 TL’den başlıyor

Maltepe ve Kartal hattında TEM güzergahlarının bile neredeyse tamamen dolu olması ve yeni inşaata elverişli alan bulunmaması nedeniyle hem TEM hem E-5’e yakın olan Pendik, Anadolu Yakası’nın çok önemli bir noktası halini aldı. Yatırımcılar için E-5 hattına olabildiğince yakın noktalardan yatırıma ağırlık vermeleri tavsiye edilen ilçe, şehir merkezinde hala bakir alanlara sahip son noktalardan biri. İlçede özellikle Güzelyalı ve Kaynarca bölgelerinde proje üretmeye uygun alanlar bulunması nedeniyle rağbet görürken kentsel dönüşüm e uygun olan bina sayısı da bir hayli fazla.

İlçede yabancı satışı için çalışan ajanslar var

Pendik-Kurtköy hattının bölgede geliştirilen markalı konut projeleri ve lokasyon özelliği sayesinde ortalamanın üstünde değer kazandığını belirten Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Ortaklarından Cem Sezginsoy, bölgenin en önemli özelliğinin Sabiha Gökçen Havalimanı, Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Dilovası sanayi bölgelerine yakınlığı olduğunu kaydetti. Sezginsoy, Pendik-Kurtköy hattının özellikle bölgede çalışanlara İstanbul’da uygun fiyatlarla ve modern şartlarda ikamet etme imkanı sağlaması nedeniyle tercih edildiğini belirtti.

Bölgedeki konut projelerinin çevrede çalışan beyaz yakalılar ve İstanbul’a sık seyahat eden iş adamları tarafından tercih edildiğini açıklayan ve yatırımcı için cazip olduğunu kaydeden Sezginsoy, konutların birim metrekare fiyatının 3.000 TL’den başlayıp 3.700 TL seviyesine kadar çıktığını dile getirdi. Pendik-Kurtköy hattında fiyat artışının ortalamanın üstünde devam edeceğini söyleyen Sezginsoy, bölgeye yönelik olarak yabancı satışı için çalışan ajansların da olduğunu sözlerine ekledi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi