Ramazan ayında gezilecek ihtişamlı 5 yer!

Ramazan ayında İstanbul’un, özellikle tarihi yarım adanın güzelliği bir başka!Özellikle camilerin Ramazan’a özel hazırlanması ve ışıklandırılması görülmeye değer. Ramazan ayında ailenizle birlikte mutlaka görmeniz gereken ilk 5 yeri sizin için sıraladık!

1-Eyüp Sultan Camii

Ramazan ayının en çok ziyaret edilen yerlerin en başında gelen Eyüp Sultan Camii, kutsal yönünün yanı sıra İstanbul'un en önemli eserlerinden biridir. 1459 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yapılan yer, 1766 yılındaki İstanbul depreminde büyük zarar görmüş ve 1800'de Sultan III. Selim tarafından yeniden inşa ettirilmiş.

2-Sultanahmet Camii

Tüm ihtişamıyla ziyaret edilmeye değer Sultanahmet Camii’nin İznik çinilerinin mavi renk ağırlığında olmasından dolayı Avrupalılar tarafından, Mavi Camii (Blue Mosque) olarak adlandırılmakta.

3-Büyük Selimiye Camii

Üsküdar'da Selimiye Kışlası'nın hemen yanında yer alan görkemli Büyük Selimiye Camii,1801-1805 tarihleri arasında Sultan III. Selim tarafından yaptırılmış. Caminin içerisinde Hünkar Kasrı, Sıbyan Mektebi, Muvakkithane, bulunuyor.

4-Süleymaniye Camii ve Külliyesi

Mimar Sinan tarafından 1550-1557 yılları arasında inşa edilen yer, Ramazan ayı boyunca İstanbulluların akın ettiği yerdir. Camii Sultanahmet ve Eminönü arasında bulunduğundan dolayı da önemli bir konuma sahip.

5-Mihrimah Sultan Camii

Mimar Sinan’ın inşa ettiği yapı, Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan tarafından 1548'de yaptırılmış. Camiyle medrese arasında Mihrimah Sultan'ın iki oğlunun ve Sadrazam İbrahim Ethem Paşa'nın türbeleri bulunuyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi