Romantik ya da Retro bir ev için halınızı değiştirin

Havalar soğudu, yazın kaldırdığımız halı ve kilimleri yeniden serdik bile. Modern, bakımlı evler zeminler, parke döşemeler ve laminantlarla oldukça sıcak bir görünüme sahip olsa da halı ve kilimler dekoratif şıklıkları, geleneksel alışkanlıklarımızla birleştiğinde evlerimizin en vazgeçilmezleri arasına giriyor.

Halı seçiminde boyut, malzeme, desen ve kombinasyon dikkat etmemiz gereken ana başlıklar.

Odanızın ışık alma hali ve trafiği de halınızın nasıl olması gerektiğinde belirleyicidir. Örneğin genç odalarında ve mutfaklarda kolay temizlenebilir oluşu ve renklerini koruyabilmesi gibi özelliklerinden dolayı nano teknolojik, kendini ışıkla temizleyebilen leke tutmaz halılar tercih edilmeli. Boyut belirlenirken de yere sereceğiniz gazete kağıtları size yardımcı olacaktır.

Yün halı renk atabilir

Yün halılar yumuşacık ve geleneksel olmalarına karşın, yıpranma, renk atma gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. O yüzden %80 yün ve % 20 polyester karışımlı olanlar tercih edilmelidir. Doğal tercihler arasında sıralayabileceğimiz diğer malzemeler ipek ve floş maliyetli olmalarının yanı sıra kullanım ve saklama zorluğu da yaşatmakta.

Son zamanlarda halı üretiminde ileri teknoloji ile üretilmiş sentetik malzemeler kullanılmaktadır. Uzun ömürlü, keçeleşmeyen, anti alerjik ve leke tutmayan özellikleriyle doğal liflere yakın yumuşaklıkta ve sıcaklıkta olan bu malzemelerin en çok tercih edileni akralik olarak karşımıza çıkıyor.

Odayı geniş göstermenin formülü

Evinizde halınızı dekoratif odaklı ya da dekorasyonunuza fon olarak kullanabilirsiniz. Bu durumda renkli ve desenli seçilmiş koltuklarınızda içindeki renkten seçeceğiniz fon amaçlı bir halı ile odanız daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz. Uyum ve kombinasyon da göz yorucu yoğunluğu azaltır.

Geometrik, çizgili, çiçekli, ya da vintage desenli halılar, odaya kendi zevkinizi yansıtan dekoratif tercihler olarak taşındığında ise, son zamanların en gözde trendlerinden ‘kendin ol’ akımını yansıtmaktadır. Seçeceğiniz halı desen ve rengi ile tamamıyla sizi temsil edebilir. Dekorasyondaki tercihinizi net bir şekilde ortaya koyabilir.

Mobilyayı değiştirmeden dekorasyonu tamamlama yolu

Örneğin evinde Retro etkisi yaşatmak isterseniz,  Vintage ve Patchwork halılar seçmelisiniz. Turkuaz, yeşil, turuncu, sarı ve mor renkler ile mevcut mobilyalarınızı değiştirmenize gerek kalmadan evinizin dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Zamanla küçülen mekan ve değişen alışkanlıklarımız, alerjik hassasiyetlerimiz, kilim kullanımını da geri getirdi. Kolay temizlenebilir ve taşınabilir olması nedeniyle de tercih edilen kilimlerin kaymaması için altlarına yapı marketlerin çoğunda kolayca bulunan kaydırmaz pedlerden kullanarak, odalarınızın haricinde mutfak, banyo ve koridorlarınızda değerlendirebilirsiniz.

Özetle sadece halınızı değiştirerek evinizi modern, klasik, maskülen, romantik, pastoral, Retro, feminen bir tarza taşıyabilirsiniz. Yaşam alanınızda renk ve desenler ile tarzınıza kendi zevkinize uygun halıyı seçerek evinizdeki uyum ve bütünlüğü tamamlayabilirsiniz.

Emlak Jet Haber

Romantik ya da Retro bir ev için halınızı değiştirin.

Romantik ya da Retro bir ev için halınızı değiştirin

Retro halılar

Romantik ya da Retro bir ev için halınızı değiştirin_1

Vintage halılar

Romantik ya da Retro bir ev için halınızı değiştirin_2
0 Takipçi