Sabiha Gökçen'e ikinci pist geliyor

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na yapılacak ikinci pist için kazı çalışmaları yazın başlayacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) Genel Müdür Yardımcısı Berk Albayrak ikinci pistin ihaleye çıktığını ve çalışmaların yazın başlayacağını duyurdu.

Albayrak Kocaeli'de basın mensuplarına yaptığı açıklamada İSG'ye ikinci pist için, "Bu yaz başında ilk kazma vurulacak, pist 2 ya da 2 buçuk senelik zaman diliminde tamamlanacak. 3 bin 500 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki piste paralel taksi yollar yapılacak. Birinci ve ikinci pistin arasında bin 100 metre mesafe olduğu için bu iki havaalanı anlamına geliyor" dedi.

Albayrak, raylı sistemin önemine dikkat çekerek, "Marmaray ve Kadiköy sahil metro hatlarından bize yolcu akacağını düşünüyorum. Havaalanına yatırımlar altın değerinde. Avrupa'daki havaalanlarının çoğuna raylı sistem giriyor. Bu sistemden sonra bölgenin daha da gelişeceğini biliyoruz. İkinci pist yapılınca gelişimimiz ikiye katlayacak" diye konuştu.

İSG'deki kargo taşımacılığına da dikkat çeken Albayrak, "Kargo taşımacılığına çok önem veriyoruz. Yolcu taşımacılığındaki gibi büyüyemesek de küçülme de yaşamıyoruz" dedi.

İSG Ticari Havacılık Direktörü Asiyat Khasanova, İSG'nin gelişimini vurgulayan konuşmasında, İSG'nin 2013'te elde ettiği yüzde 27 büyüme ile Airports Council International (ACI) tarafından kendi kategorisinde Avrupa'nın 'En hızlı büyüyen havalimanı' seçildiğini belirtti. Khasanova, "Bütün bu özelliklerimizle yolcu sayısını en çok artıran havalimanları arasında yer alıyoruz. Nitekim, 2014'ün ilk üç ayında yolcu sayımızı yüzde 39 artırarak, 4.8 milyon yolcuya ev sahipliği yaptık. Aynı dönemde yurtdışı yolcu sayımızdaki artış yüzde 43 oldu" dedi.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi