Satılık işyeri piyasasında bekle-gör dönemi bitti

2016 yılı ile geçen yıl yaşanan bekle-gör döneminin sonuna gelen yatırımcılar, konutta olduğu kadar işyeri seçiminde de artık daha net ve kararlı. Arz attığı için kira artış hızının yavaş olduğu satılık işyeri piyasasında en gözde alanlar Kozyatağı ve Kağıthane gibi ilçeler ile yol üzerinde kolay erişilebilen noktalar

[if gte mso 9]> 0 0 1 517 2951 ktütükt 24 6 3462 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Yatırımcılar ‘satılık işyeri’ bakarken artık daha kararlı. 2015 yılında yaşanan bekle-gör politikasının artık dağıldığı ve trendlerin değişmeye başladığını söyleyen Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, bu alanda arzın artmasının, kira artış hızının da yavaşlamasına neden olduğunu kaydetti. Yatırımcıların tercihlerinin daha net olduğunu gözlemlediklerini kaydeden Erol, “Yoldan geçerken görünen ve kolay erişilebilen yerler revaçta. Gayrimenkullerin ferah olması, görüş alanının kısıtlanmamış olması seçimde önemli noktalar” dedi.

Üst katı konutsa apartman sahibiyle mutlaka görüşün

Üst katları konut olan bir işyeriyle ilgilenen yatırımcılara mutlaka  apartman sahipleriyle görüşmeleri yönünde tavsiye verdiklerini kaydeden Erol, konut ya da ticari gayrimenkul alımı yaparken gayrimenkulün brüt ve net alanlarının doğru belirtildiğinden emin olunması gerektiğinin de altını çizdi. Ortak alanların net metrekareye dahil edildiği durumların sık karşılaşıldığına dikkat çeken Erol, mülk değerlemesinin mutlaka yapılması gerektiğini kaydetti. Büyük işyerlerinin Anadolu Yakası’na kaydığını belirten Erol, bu alandaki gözde ilçelerle ilgili şöyle konuştu “Avrupa Yakası’nda Kağıthane, Büyükdere Caddesi’ne yakınlığından dolayı çok revaçta. Anadolu yakasında ise Ataşehir ve Kozyatağı da gelişiyor. Bölgeler, toplu ulaşım ağının gelişmesiyle değer kazanıyor.”

Ortalama işyeri kirası Kağıthane’de 28-30 dolar

Potansiyel bölgelerdeki ortalama satılık işyeri kiraları ile ilgili veren Erol, bu değerlerin Kağıthane’de ortalama 28-30 dolar olduğunu belirtti. İlçede Tekfen Ofispark, Ferko İnşaat Papirüs Plaza, Dap Yapı Z Ofis, Eroğlu Gayrimenkul Ofishane projeleriyle faaliyet gösteriyor. Ayazağa, Levent ve Maslak bölgesindeki ofis doluluk oranları nedeniyle şehir merkezinde en önemli alternatiflerden biri haline gelen Kağıthane’nin değerini yükseltecek faktörlerden bazıları da Dere Islah Projesi, 2017’de açılacak olan metro yatırımı ve Kent Meydanı projesi… FerYapı ve NEF de son dönemde ilçede yeni ofis projesi yatırımına giren firmalar arasında… FerYapı, ‘kampüs ofis’ kavramının Türkiye’deki ilk örneğini Kağıthane’de hayata geçiriyor. Teslimlerine Şubat 2016’da başlanacak olan ‘Premier Kampüs Ofis’; 372 adet ofis ve 42 adet ticari alanından oluşurken, Cendere Caddesi üzerinde yer alan Nef Kağıthane 03 projesi ise 335 konut, 143 ofis ve 12 mağazadan oluşuyor. Bahçeli, balkonlu ve teraslı daire tipleri yer alan projede 44 metrekarelik 1+1 daireler yer alıyor.

Özak, Rönesans ve Varyap Anadolu’da

[if gte mso 9]> 0 0 1 432 3035 ktütükt 75 16 3451 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Ortalama satılık işyeri kiraları Ataşehir’de 28, Kozyatağı’nda 20 ve Kartal’da ise 15 dolar seviyesinde… Anadolu yakasında Varyap Plaza ve Varyap Meridian projelerindeki ofisleriyle tanınan Varyap İnşaat'ın GAP İnşaat'la birlikte Ataşehir’de başlattığı ve ve 1.851 bağımsız üniteden oluşan Metropol İstanbul, Tahincioğlu tarafından inşa edilen 55.000 m2'lik alana sahip olan Palladium Tower ve üç farklı bloktan oluşan ve toplam 120.000 m2 alana sahip olan Nida Kule Ataşehir dikkat çekiyor. Rönesans Gayrimenkul ise 44.500 m2'lik alanda inşası devam eden Rönesans Tower ve 40.000 m2'lik alan üzerine planlanan Rönesans Ataşehir ile ön plana çıkıyor. Özak GYO da Ataşehir'de Bulvar 216 projesiyle önde gelen önemli firmalar arasında dikkati çekiyor.

EmlakJet Haber

EndFragment

0 Takipçi