Soyak Soho, 'LEED Gold' sertifikalı oldu

Yeşil bina olarak tasarlanan Soyak Soho, USGBC (US Green Building Council-ABD Yeşil Binalar Konseyi) tarafından verilen LEED (Leadership in Energy and Efficiency Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertifikasını Gold seviyesinde almaya hak kazandı.

Sürdürülebilir yaşam yaklaşımı çerçevesinde projelerini oluşturan ve çevre dostu yeşil binalar tasarlayan Soyak’ın, Soyak Soho projesi LEED Gold sertifikasına sahip oldu. 1998 yılından bu yana yeşil binalara sertifika veren Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyi USGBC (US Green Building Council)’nin gümüş üyesi de olan Soyak Holdig’in CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel “Soyak olarak, geliştirdiğimiz konut projelerinde de sosyal, çevresel ve toplumsal sorumlulukla hareket ediyoruz. Birçok projede, sulama sistemlerinden ısınma ve aydınlatmaya uzanan geniş yelpazede enerji verimliliği ve tasarrufunu hedef alarak; çevre dostu uygulamalarla, daire sahiplerinin ev ekonomisine katkı sağlıyor ve doğal yaşamı korumayı sürdürüyoruz. Zincirlikuyu’daki Soyak Soho Projemiz de bunlardan biri. Soyak olarak, 2006 yılında Sürdürülebilir Yaşam Raporu ile başlayan sürdürülebilirlik ve yeşil bina yolculuğumuz bizi bugün sektörde en çok yeşil bina üreten firma konumuna getirmiştir. 21. yüzyılın şehirlerinde yeşil binaların önemi daha da artacak. Ve 21.yüzyılda yapılacak olan bina yatırımlarının geleceğimiz için daha sürdürülebilir olacağına inanıyoruz. Ancak buradaki kritik başarı faktörü, yeşil dönüşüm için toplumsal farkındalıktır. Çünkü yeşil dönüşüm sadece teknik ve çevreci bir mesele değildir. Aynı zamanda topyekün bir davranış değişikliğidir” dedi.

77 rezidans daire ve 4.040 m2’lik ofisten oluşan Soyak Soho’da, tüm rezidans ve ‘concierge’ hizmetleri sunuluyor. 7 katlı butik projenin rezidans kısmı, büyüklükleri 65 m2 ile 252 m2 arasında değişen 1+1, 2+1, 1+1 dubleks ve 3+1 dubleks rezidans dairelerden meydana geliyor. Bünyesinde alışveriş merkezi, spa, spor salonu ve güzellik merkezine yer vermek yerine merkezi noktalara 1-2 dakikalık mesafede bulunan konumuyla proje, bu imkanlara istenen her an ulaşma kolaylığı sunmaktadır. Soyak Soho Ofis, toplam 4.040 m2 brüt alana ve 1.635 m2 sadece ofis kullanımına ait modern peyzajlı bir bahçeye sahiptir. Tamamen müstakil girişi ve müstakil tapusu olan, bir bütün olarak kullanılabilmesinin yanı sıra, bölünerek de kiraya verilebilme özelliği olan Soho Ofis 3 kattan oluşmaktadır.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi