Şubat’ta satılık arsa araması en çok Kocaeli’nde

İstanbul’a yakın lokasyonlarda satılık arsa araması yapılan bölgelerin başında Kocaeli geliyor. Emlakjet verilerine göre Şubat’ta ilk sırayı alan Kocaeli’yi büyükşehirler dışında Tekirdağ takip ediyor. Körfez Geçiş Köprüsü gibi altyapı projeleri arsa değerlerini yükseltiyor

Önemli bir liman ve sanayi kenti olan, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan 87’sine ve ilk 100 büyük sanayi kuruluşundan 27’sine ev sahipliği yapan Kocaeli , Şubat ayında İstanbul’a yakın konumu nedeniyle arsa yatırımında en ön sırayı aldı. İstanbul’a çok yakın olmasıyla avantajlı olan Kocaeli’nde arsa değerleri Körfez Geçiş Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu gibi projelerle katlanarak metrekarede 2.000 TL’ye kadar yükseldi Emlakjet verilerine göre, Şubat ayında Kocaeli’ni İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Tekirdağ ve Muğla takip etti.

Geri dönüş süresi uzun ama risksiz yatırım

Şubat’ta satılık arsa araması en çok Kocaeli’nde

Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter

, arsaya yatırımın, yatırımın geri dönüş süresi nispeten biraz uzun sürse de projenin bitiminde elden çıkarma hızının da yüksek olması nedeniyle risksiz ve karlı bir yatırım olduğunu belirtti. Kunter, arsa araştırması yapan yatırımcıların, İstanbul’a yakın olan bölgeleri öncelikli olarak araştırdığını, Kocaeli’nin ise hem lokasyon hem de popülerlik açısından tercih edildiğini kaydetti.

Arsanın değerini çevresindeki yatırımlar belirliyor

Kocaeli’nin Gebze’nin yanı sıra İzmit, Başiskele, Kartepe, Gölcük ve Karamürsel ilçeleriyle beraber geliştiğini belirten Kunter, bölgenin özellikle devlet eliyle gerçekleştirilen pek çok altyapı ve ulaşım yatırımına ev sahipliği yaptığını kaydederek şöyle devam etti: “Cengiz Topel Havalimanı, İzmit Körfez Geçişi, İstanbul-Bursa-Balıkesir İzmir Otoyol projesi, Kuzey Marmara Otoyol projesi, 1180 yataklı Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü, İzmit kent merkezi tramvay çalışması, Bilişim Vadisi projesi, Muallimköy projesi, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi ve Entegre Katı Atık Tesisleri bu yatırımlar arasında. Bu yatırımlar, arsaları bugün daha değerli hale getiriyor.”

Köprü imarlı arsaların fiyatı metrekarede 2.000 TL’ye ulaştı

Karamürsel'de inşası tamamlanan Körfez Geçiş Köprüsü'nün bölgedeki arsa değerleri üzerine etkide bulunduğunu kaydeden Kunter, köprü manzaralı konut imarlı arsaların metrekaresinin 1.000-1.500 TL arasında, ticari imarlı arsaların metrekaresinin ise 1.500-2.000 TL bandında satışa sunulduğunu ifade etti. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ile birlikte değer kazanan Gebze’nin de hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Kunter, İzmit ilçesinde de arsa fiyatlarına bakıldığında ana arter üzerinde konumlu olanların metrekaresinin 2.000 TL’ye kadar yükseldiğini kaydetti.

Emlakjet Haber

0 Takipçi