Sur Yapı’dan Antalya’ya dev kentsel dönüşüm hamlesi

Sur Yapı, Antalya’da 2 milyon metrekareye yakın inşaat alanına sahip Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'ni üstlendi. 120 milyon liraya ihale edilen projede hak sahipleri 24 ayda konutlarına sahip olacak

İstanbul’da Axis İstabul, Mirage Rezidans, Exen İstanbul, İlkbahar, Gölbahçe Evleri, Lavender ve Marka Rezidans gibi pek çok projesiyle bilinen Sur Yapı , Antalya ’da 2 milyon metrekareye yakın inşaat alanına sahip uzun vadeli ve oldukça büyük bir kentsel dönüşüm projesi ne talip oldu. Antalya'da hak sahiplerine 5.073 dairenin verileceği ve 120 milyon liraya ihale edilen Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin protokolü düzenlenen bir törenle imzalandı.

Raylı sistem projeden geçecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Danıştay'a projenin durdurulmasına yönelik açılan davanın belediye lehine sonuçlandığını ve projeyle ilgili önlerinde hukuksal bir sorun kalmadığını aktardı. Raylı sistemin projenin tam ortasından geçmesi nedeniyle Antalya'ya katma değer yaratacak projedede hak sahibi 3.267 kişinin 3.260'ı ile sözleşme yapıldı. Anlaşmalar tamamlandıktan sonra belediye evlerini boşaltan vatandaşlara 750 lira taşınma ve aylık 600 lira kira yardımı yaptı. Bugüne kadar toplam 10 milyon 372 bin lira kira yardımında bulunuldu. İhale neticesinde hak sahiplerinin 24 ay içinde konutlarına sahip olacağı ve onlara 5.073 daire verileceği belirtildi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi