Taşınma Sonrası Doğalgaz Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni evinize taşındığınızda doğalgaz, elektrik, su, telefon ve internet gibi abonelikleri üzerinize geçirmeniz gerekir. Bu işlemler bilmeyenler için karışık ve zahmetli bir süreçtir. Doğalgaz başvurusunun nasıl yapıldığını ve gaz açma randevusunun nasıl alındığını sizler için araştırdık.

Doğalgaz başvurusunda isim değişikliği veya 2.sözleşmede bireysel kullanım için yapılması gereken işlemler bulunur. Eğer konutta oturan mülk sahibi ise tapu, kiracı ise kira sözleşmesinin fotokopisi ve sözleşme yapılacak adrese ait ikametgah alınır. Sözleşme yapan kişinin kimlik fotokopisi hazırlanır. Eğer sözleşme üçüncü şahıslar tarafından yapılacak ise vekaletname gereklidir. Tüm bu işlemler iGDAŞ'ın ilgili müdürlük ve bölge müdürlüğü binalarından yapılır. Doğalgaz başvurunuzu yaptıktan sonra İGDAŞ sizden güvence bedeli talep eder. Bu bedeller konut ve ısınma amaçlı yerlerde şu şekildedir; Sayaç dahil abone bağlantı bedeli üst sınırı ilk bağımsız bölüm sayısı (BBS) için 280 lira + KDV,  Abone bağlantı bedelinde BBS hesabı; dairenin 200 metrekareye kadar brüt alanı için 1 BBS, 200 metrekareden sonra ilave her 100 metrekare 1 BBS olarak hesaplanır. 200 metrekareden sonraki her 100 metrekareye kadar olan alan için abone bağlantı bedeli 234 lira + KDV artırılır. Mevcut mekanik sayacın ön ödemeli sayaç ile değiştirilmesi durumunda 109 lira + KDV  tahsil edilir.

Gaz açma randevusu

İGDAŞ'tan sözleşmenizi yaptıktan sonra sertifikalı tesisatçı firmanız gaz açılışı için sizden randevu alır. İGDAŞ yetkili mühendisi randevu günü evinize gelerek doğalgaz tesisatınızın uygunluğunu kontrol eder. Tesisatınızın İGDAŞ Teknik Şartnamesi'ne uygun olması durumunda gaz açma işleminiz yapılır, uygun bir tesisata sahip değilseniz gaz açma işlemi yapılmaz. İGDAŞ tarafından "Doğalgaz Uygunluk Belgesi" verilmeden gaz hiçbir şekilde kullanılamaz.

EmlakJet Haber

0 Takipçi