Tatilde evinizi bir tuşla nasıl kontrol edebilirsiniz?

Güvenlik şirketlerinden Pronet’in Alarm Merkezi verilerine göre hırsızlık vakaları ve yangınların % 30’u, su baskınlarının % 40’ı ve gaz kaçaklarının ise % 25’i yaz sezonunda oluyor. Tatildeyken bir tuşla evinizi kontrol etmeniz ise özel güvenlik sistemleriyle mümkün

Yaz döneminin gelmesi ve okulların kapanmasıyla birlikte pek çok kişi ev lerini kapatıp sezonu yazlıkta geçirme planları yapıyor veya tatile çıkıyor. Ancak tatilcilerin şehirde bıraktıkları evlerinin bu süredeki güvenliği konusunda bazı endişeler de mevcut. Bugün yaklaşık 200 bin aktif güvenlik sistemi kullanıcısı ve 5.000’i aşan özel güvenlik projesiyle sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Pronet ’in Alarm Haber Alma Merkezi’ne iletilen sinyaller incelendiğinde, hırsızlık vakaları ve yangınların % 30’u, su baskınlarının % 40’ı, gaz kaçaklarının ise % 25’i 3 aylık yaz sezonunda meydana geliyor.

Tehlike anında 10 saniyede bildirim yapılıyor

Tatile çıkarken hırsızlık girişimleri, yangın, su baskını veya gaz kaçağı gibi vakalara karşı evini korumak isteyenlerin aradığı çözüm ise son zamanlarda elektronik güvenlik sistemleri... Örneğin Pronet’in 5 Korumalı Güvenlik ve Pronet Plus Hizmeti, kişiler tatildeyken meydana gelebilecek muhtemel bir olay anında durumu cep telefonundan kontrol etme imkanı sunuyor. Bu hizmet, evleri sadece hırsızlık girişimlerine karşı değil, yangın, gaz kaçağı veya su baskını gibi her türlü olaya karşı da koruma altına alınıyor.

Pronet Alarm Haber Alma Merkezi, bu kapsamda herhangi bir tehlike anında kullanıcıları dünya ortalaması olan 60 saniyenin çok üzerinde bir hızda, ortalama 10 saniye içinde arıyor. Ardından emniyet veya itfaiye gibi kurumlara haber verilerek, olaya en hızlı şekilde müdahale edilmesini sağlıyor.

Kapıyı kim çalmış telefondan görüp açabiliyorsunuz

Bu uygulamayla kullanıcılar, alarm sistemleri ni uzaktan kurup kapatabiliyor, cep telefonlarına alacakları anlık bildirimlerle evlerinde ne olup bittiğini takip edebiliyor. Akıllı Video ile ise kullanıcılar, evlerinde herhangi bir hareket algılandığında anlık videolarla görüntülü şekilde evlerini kontrol edebiliyor. Akıllı Zil ’in kamera sistemiyle, kapıya gelip zili çalan bir kişi olduğunda, akıllı telefon üzerinden kimin zili çaldığı görüntülenebiliyor, hatta karşılıklı konuşulabiliyor. Akıllı Zil’in, kapının önünde bir hareket algılandığında yanan ışığı sayesinde aynı zamanda kötü niyetli kişiler için caydırıcı bir etkisi bulunuyor. Akıllı Kilit ise, siz evde olmasanız bile kapıyı uzaktan açabilmenizi sağlıyor. Böylece aileden biri eve uğramak isterse veya eve temizlik görevlisinin girmesi gerekirse diye anahtar bırakma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi