Tatile gideceklere kötü sürpriz

Bayramda tatile gidecekler otobüs ve uçak fiyatlarını görünce büyük bir şoka uğruyor. Artan talep nedeniyle fiyatlara zam yapıldı.

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla İstanbul çıkışlı otobüslerin bilet fiyatlarında ciddi bir artış söz konusu olurken, Temmuz ayının başında  İstanbul'dan İzmir'e gidecek olan otobüslerin biletleri 50-60 lirayken, bayram döneminde bu fiyat 70-80 liraya yükseldi.

Türkiye Otobüsçüler Derneği(TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, bilet fiyatlarına zam yapılmadığını sadece firmaların indirim haklarını kullanmadıklarını söyledi. Konuyla ilgili, "Firmalar 100 lira satış fiyatı olan biletleri ister 70 liradan isterlerse 85 liradan satabilirler. Bayramdan önce firmalar bu indirim hakkını kullanırken şimdi kullanmıyor, dolayısıyla bu da zam anlamına gelmiyor" dedi.

Tüketiciler Birliği Onursal Başkanı Avukat Bülent Deniz, insanların bayramda bilet almaya mecbur kaldıklarını, firmalarında bu mecburiyetten yararlanıp kafalarına göre fiyat belirlediklerini söyledi. Deniz, " 7-8 yıl önce Rekabet Kurulu'na başvurmuştuk. Firmalar fiyat konusunda aralarında anlaşmadıklarını iddia ediyorlar  ama ücretleri hemen hemen aynı. Rekabet olduğu yerlerde fiyatlarda benzerlik olmaması gerekiyor" diye konuştu.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi