TOKİ'den 5 İle Spor Kompleksi İnşa Ediliyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Adana, Diyarbakır, Kocaeli, Sakarya ve Samsun illerine inşa edilecek olan spor kompleksinin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talebi üzerine TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan spor komplekslerinin detayları netleşiyor. Samsun, Kocaeli, Diyarbakır ve Adana için 33 bin, Sakarya için de 25 bin kapasiteli stadyumların da yer alacağı projelerde olimpik yüzme havuzları, tenis kortları, buz hokeyi spor salonu, okçuluk tesisi, atış poligonu gibi tesisler de inşa edilecek. İşte projelerin detayları: Samsun Spor Kompleksi Futbol müsabakalarını 19 bin kapasiteli 19 Mayıs Stadyumu'nda oynayan Samsunspor, tesis bittiğinde konuklarını 33 bin kapasiteli yeni stadında ağırlayacak. Tesislerde ayrıca 2 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi spor salonu, 5 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 100 odalı kamp eğitim merkezi, kapalı atış poligonu, kapalı okçuluk tesisi, seyircisiz kapalı atletizm salonu, 8 adet çok amaçlı antrenman salonu, 3 adet 500 seyircili spor salonu ve 4 katlı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası yer alacak. Diyarbakır Spor Kompleksi 14 bin seyirci kapasiteli Atatürk Stadyumu'nda rakip takımı ve taraftarlarını ağırlayan Diyarbakır, kompleks tamamlandığında maçlarını 33 bin kapasiteli yeni stadyumunda oynayacak. Spor kompleksinde ayrıca  bin 500 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, tenis kortları, 8 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 6 adet futbol sahası, atış poligonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası ve gençlik merkezi binası da bulunacak.

Adana Spor Kompleksi

Futbol maçlarını 16 bin kapasiteli 5 Ocak Stadı'nda oynayan Adanaspor dev kompleks tamamlandığı taktirde 33 bin kişilik yeni bir stadyuma kavuşacak. Kompleks'te ayrıca  7 bin 500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 2 bin 500 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, sporcu sağlık merkezi binası, 8 kulvarlı müstakil atletizm sahası, doğal çim yüzeyli futbol sahası, müstakil antrenman salonları, gençlik merkezi binası ve 8 daireli lojman yer alacak.

Kocaeli Spor Kompleksi

Yeni kompleksin inşa edilmesinin ardından, müsabakalarını İsmetpaşa Stadyumu'nda oynayan Kocaelispor, 33 bin seyirci kapasiteli yeni stadına kavuşacak. Komplekste 2 bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, 10 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, bin seyirci kapasiteli müstakil atletizm pisti, 2 adet kapalı, 4 adet açık tenis kortu, 4 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 150 yatak kapasiteli kamp eğitim merkezi, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü hizmet binası ve 8 daireli lojman da bulunacak.

Sakarya Spor Komleksi

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Sakaryaspor, tesisin tamamlanmasının ardında maçlarını 25 bin seyirci kapasiteli yeni stadında oynayacak. Tesiste ayrıca müstakil çok amaçlı antrenman salonlar da inşa edilecek.

EmlakJet Haber

0 Takipçi