Türkiye'de güneş enerjisi neden kullanılmıyor?

Güneş enerjisinden elektrik üretimine vurgu yapan Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci konuyla ilgili çalışmalarını dile getirdi.

Ankara’nın Haymana ilçesinde hayata geçirdikleri güneş enerji santraliyle binlerce evin elektrik ihtiyacını karşılamayı amaçlayan Besa Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, ülkemizin orta kuşak konumu sayesinde güneş enerjisinden elektrik üretimi için Avrupa’da en uygun ülke olarak öne çıktığının altını çizdi.

Bezci konuyla ilgili Almanya'yı örnek vererek şunları söyledi:

"Almanya’nın en fazla güneş alan bölgesi Bavyera Eyaleti. Bölge, ancak Karadeniz Bölgesi kadar güneş ışığı alıyor. Fakat yatırımların hep bu alana yapılması sayesinde Almanya, güneş enerjisinden elektrik üretiminde dünyada lider konumda bulunuyor. Türkiye’nin güneşi kışın bile kesilmiyor. Neden biz de güneş enerjisi konusunda ciddiye alınan ülkelerden olmayalım? Güneş enerjisinden elektrik üretiminin önemi her kesim tarafından ifade ediliyor. Metrekare başına Türkiye’den ortalama 1.7 kat daha az güneş ışınımı alan Almanya’dan daha fazla olan potansiyelimizi kullanmak için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu anlamda bürokrasinin azaltılması ve gerçek yatırımcının önünün açılması anlamında yeni önlemler alınması gerekiyor."

Emlak Jet Haber

0 Takipçi