Türkiye’nin en büyük dönüşüm projesi

Çukurova Belediye Evleri Mahallesinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi, Türkiye’nin tek parçada gerçekleşecek en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak Türkiye’ye örnek olacak.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediye Evleri Mahallesi'nde 4 milyar liraya yakın yatırım yapılacağını açıkladı. Soner Çetin, bunun Adana’ya bir defada yapılan en büyük yatırım olacağına dikkat çekti.

Bu proje ile birlikte bölgedeki evlerin değerinin en az yüzde 200-250 oranında artacağını öne süren Çetin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir ay içinde onay gelmesinin beklendiğini vurguladı. Çetin “ Türkiye'nin depreme dayanıklı, estetiği yüksek, yaşanabilir en güzel semtini biz yapacağız" dedi

Bir evi olana sağlam bir ev

Her hak sahibine hakkı kadar, bir evi varsa bir ev, iki evi varsa iki ev verileceğini anlatan Belediye Başkanı Çetin, “Bakanlıktan onay çıktıktan sonra hak sahipleriyle sözleşmeler imzalayacağız ve işlemler biter bitmez davul zurnayla yıkımlara başlayacağız" dedi.

Evlerin yıkımının ardından insanların evler yapılana kadar barınma sorunlarına da çözüm bulacaklarını bildiren Soner Çetin, "Hem kira, hem de taşınma yardımı yapacağız" diye konuştu.

Mahallenin adının sakinlerin katılacağı referandumla değiştirileceğini de bildiren Çetin, şunları söyledi: "Türkiye'ye örnek olacak öyle güzel ve özgün bir proje hazırladık ki bu bölgede Adana'yı anlatan Kebapçılar Sokağı, eğlence amaçlı Kale Barlar Sokağı. Kültür Sokağı, Türkiye'nin en büyük Mücevher Merkezi yer alacak. Küçük büyük meydanlar, yeşil alanları çoğaltılmış örnek bir yaşam alanınız olacak” dedi.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi