Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı arttı

2014'ün ilk 6 aylık döneminde Türkiye'ye gelen turist sayısı 15 milyon sınırını aştı. Turizm Bakanı Çelik, Türkiye'nin turizmde devler liginde yerini gitgide sağlamlaştırdığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre, yılın ilk altı ayında yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 4.73 artış sağlanarak 15.24 olarak gerçekleşti. Geçen yılın haziran ayına göre Türkiye'ye gelen turist sayısı 6.41 artarak 4.34 milyon kişi oldu. Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 35.13'ü İstanbul'dan, yüzde 29.57'si Antalya'dan, yüzde 8.15'i Edirne'den ve yüzde 6.9'u Muğla'dan giriş yaptı.

Turizm istatistiklerini değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmde oldukça başarılı bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Yılın ilk 6 aylık rakamlarına göz attığımızda bu başarı açıkça görülebiliyor" dedi. Çelik, Türkiye'de, sektörün son 6 aylık rakamların yüzleri güldürdüğünü ve Türkiye'nin turizmdeki 'devler ligi'nde yerini her geçen gün sağlamlaştırdığını ifade etti.

Yabancıda güven uyandırıyoruz

Bakan Çelik, Türkiye'ye son 2 ayda en çok turistin geldiği ilk 3 ülkenin sırasıyla Rusya, Almanya ve İngiltere olduğunu söyledi. Bakan Çelik, "Turizmde yakaladığımız bu başarıda son yıllarda atılan adımların ve en önemlisi uyandırdığımız güven duygusunun önemi büyük" dedi.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi