‘’Vintage ev böyle olur!’’ dedirten 7 öneri

Vintage modası eski yıllardan geri döndü, modern evlerin bir kesiti haline geldi. Evin her yeri olmasa da, romantik esintideki vintage eşyalarla dekor modası son yıllarda artmaya başladı.

Eğer siz de evinizde vintage esintilerinden yararlanmak istiyorsanız örnek almanız gereken 7 öneriyi sizin için derledik.

1. Büyüklerimizden kalan valizler artık antikacılarda satılıyor. Anneannemizin kıyamayıp atmadığı radyosunda bir hayır varmış demek ki. Vintage tarzdaki oturma odasının vazgeçilmesi bavul ve radyo başka fonksiyonlarda değerlendirilince gözümüze ne kadar da hoş görünüyor. Geçmişten kalan hatıra kitaplar ve plaklar onları tamamlıyor.

‘’Vintage ev böyle olur!’’ dedirten 7 öneri

2- Siz de 70’leri 80’leri hatırlıyorsanız, mutfak altı perdeleri gördüğünüz gibi hatıralara döneceksiniz. Pastel tonların ağırlıkla kullanıldığı vintage tarzda bir mutfak istiyorsanız, dolaplarınızı rutin ağaç tonlarındaki renklerden çıkarmayı göze almalısınız. Çiçek açan kahve fincanlarımız ve tabaklarımız da tabii ki açık raflarda olmalı.

‘’Vintage ev böyle olur!’’ dedirten 7 öneri_1

3- Vintage tarzındaki evinizde eski görünümlü ahşaplar asla yadırganmaz. Çünkü lavabonuzun şıklığı eski görüntü ile birleştiğinde vintage unsurunu oluşturur. Ağaç üzeri metal kullanımı da hem geri dönüşüm için iyi bir örnek, hem de vintage tarzın loft mimariye uyarlanışını göstermekte.

‘’Vintage ev böyle olur!’’ dedirten 7 öneri_2

4- Kahve ve kitap aşığı kişilerin vintage tarzı evlerinde, hasır ipler ve ağaç dokusuyla yapılmış yatağın başında kurulu olan havada sehpalar sizce de çok güzel durmuyor mu?

‘’Vintage ev böyle olur!’’ dedirten 7 öneri_3

5- Evinizdeki cam şişeleri en güzel değerlendirmenin yolu onları çiçeklendirmek. Üstelik kurutulmuş çiçekleri astığınızda tam bir vintage havası hissediliyor.

‘’Vintage ev böyle olur!’’ dedirten 7 öneri_4

6- Nerde o eski çerçeveler?! İhtişamları, ahşap dokuları, tarih kokan resimleri... Siz siz olun onların atılmasına izin vermeyin, çünkü evinizin tarzına yön veren değerdeler.

‘’Vintage ev böyle olur!’’ dedirten 7 öneri_5

7- Bahçenizde, manavınızda kenara köşeye atılan kasalar aslında ne kadar da işe yarıyorlar. Duvarınıza raf, ayakkabılarınıza dolap olabilir, hatta orta sehpa ve mutfak çekmecesi de yapabilirsiniz.

‘’Vintage ev böyle olur!’’ dedirten 7 öneri_6

Vintage aynı zamanda geri dönüşüm akımının da bir parçası. Eskiyi yeniye uyarlamak ancak hevesli ellerin, renkleri seven gözlerin işi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi