Yakuplu villa vadisine dönüşüyor

Beylikdüzü sınırlarında bulunan Yakuplu bölgesi villa vadisine dönüşüyor. Bölgede önümüzdeki 5 yıl içinde 3500 villa ve 1500 konut yapılacak. İstanbul’un marinalı tek villa projesini Yakuplu’da yapan Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, arsa fiyatlarının ikiye katlandığı bölgenin geleceğinin parlak olduğunu söyledi

İstanbul Beylikdüzü sınırlarında bulunan Yakuplu bölgesi, villa vadisine dönüşüyor. Bölgede önümüzdeki 5 yıl içinde 3500 villa ve 1500 konutun yapılması planlanıyor. Yakuplu’ya ilk yapılan villa projelerinden olan West Wall Marina Villaları projesinin yatırımcısı Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, denize sıfır konumuyla avantajlı bir lokasyonda bulunan Yakuplu’nun Türkiye’nin en ekonomik marinalarından birine sahip olduğunu ve yakın gelecekte Yalova’dan deniz otobüsü seferlerinin başlamasının da planlandığını söyledi.

Arsa fiyatları ikiye katladı

Gayrimenkul yatırımcısının bölgeyi birkaç yıl önce keşfettiğini anlatan Fırat Muşlu, “Çok değil, daha iki yıl önce, biz projeye başladığımız sıralarda, arsaların metrekare fiyatları 400-500 dolar seviyesindeydi. Şimdi ise fiyatlar bin dolar düzeyine geldi. Bölgenin yatırım açısından önü açık. Çünkü yapılacak toplu konutlar, villalar ile yaşam alanları genişleyecek, ticari alanlara gereksinim olacak” dedi.

Metrobüs ve metroya yakın

Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, Beylikdüzü’ndeki gelişim ve artan ulaşım imkanlarının da Yakuplu’nun cazibesini artırdığına dikkat çekti. Fırat Muşlu “Metrobüsün gelişi ile Beylikdüzü’nde gayrimenkul fiyatlarının ne kadar etkilendiği ortada. Şimdi de Bakırköy’den Beylikdüzü’ne metro geliyor. Metronun gelişi, metrobüs kadar hızlı olmasa da yine fiyatlar üzerinde canlandırıcı etki yapacaktır. Bu hareket elbette Yakuplu’yu da ilgilendiriyor. Beylikdüzü’ne inen Yakuplu sakinleri, birkaç dakika sonra, trafik derdiyle boğuşmadan Bakırköy’e inmiş olacaklar” diye konuştu.

Yakuplu’da 800 metrekareye kadar çıkan villa seçenekleri ile ferah, müstakil bir hayat isteyenlere yönelik West Wall Marina Villaları’nı yaptıklarını anlatan Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, projenin 2017 yılında hizmete girecek metro hattının Yakuplu durağına da yakın olduğunu söyledi.

Tekne sahipleri için ayrıcalıklı proje

Fırat Muşlu, 62 dönümlük alan üzerinde 64 villadan oluşan projenin önünde Marina’nın bulunmasının tekne sahibi villa sakinleri için ayrı bir avantaj oluşturduğunu, bu nedenle müşterilerine 5 yıl marinada ücretsiz tekne bağlama da dahil olmak üzere çeşitli fırsatlar sunduklarını söyledi. Fırat Muşlu “Dileyen denizden teknesi ile evine ulaşsın, dileyen karayoluyla, dileyen de metroyla. Ulaşım konusunda seçenekleri genişleyen projemizde biz kentin içinde ama kentin dışındaymış gibi doğa ve deniz manzarası olan bir yaşam sunuyoruz” dedi.

50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen projede villaların ortalama metrekare fiyatları 2 bin 300 Dolar seviyesinde bulunuyor. Hemen teslim durumdaki villalarda yaşam başladı. Büyüklükleri 353 ile 815 metrekare arasında olan 7 tip villanın yer aldığı projede en fazla talep, 815 metrekarelik villalara geldi.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi