Güneydoğu'nun Turistik Kenti Mardin

Bozulmamış tarihi dokusu ve kültürel mimari zenginliklere sahip bir kent olan, tarih boyunca pek çok medeniyet yerleşmiş olduğu Mardin, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alıyor.

Önemli tarihsel ve kültürel mimari zenginliklere sahip bir müze kent olan Mardin tarih boyunca pek çok medeniyetin yaşamış olduğu bir yerdir. Doğal ve tarihi güzellikler açısından zengin olan Mardin'de, Kaya içine oyulan yapılardan oluşan Dara ören yeri, 4. yüzyılda kurulmuş Süryani Kadim cemaatinin dini merkezi Deyrulzaferan Manastırı, diğer adı “Kartal Yuvası” olan Mardin Kalesi, Medrese mahallesinde yer alan Zinciriye Medresesi ve 1860 yılında yaptırılmış olan Meryem Ana Kilisesi ve Patrikhane görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Binlerce yıldır farklı kültürlerin ve inançların hoşgörüyle bir arada yaşadığı Mardin'de, şehrin bir açık hava müzesi şeklinde algılanmasına sağlayan kiralık ve satılık kagir evlerinin yanı sıra her bütçeye hitap eden otel ve pansiyonlar da bulunuyor. Mardin'de tercih edilen konaklama seçenekleri arasında Antik Tatlıdede Konağı, Shmayaa Hotel, Zinciriye Hotel, Kasr-i Nehroz Hotel, Erdoba Elegance ve Grand Estel Hotel yer alıyor.

EmlakJet Haber

Bozulmamış tarihi dokusu ve kültürel mimari zenginliklere sahip bir kent olan, tarih boyunca pek çok medeniyet yerleşmiş olduğu Mardin, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alıyor.

Güneydoğu'nun Turistik Kenti Mardin

Kaya içine oyulan yapılardan oluşan Dara ören yeri

Güneydoğu'nun Turistik Kenti Mardin_1

4. yüzyılda kurulmuş Süryani Kadim cemaatinin dini merkezi Deyrulzaferan Manastırı

Güneydoğu'nun Turistik Kenti Mardin_2

diğer adı “Kartal Yuvası” olan Mardin Kalesi

Güneydoğu'nun Turistik Kenti Mardin_3

Medrese mahallesinde yer alan Zinciriye Medresesi

Güneydoğu'nun Turistik Kenti Mardin_4

Mardin\'de tercih edilen konaklama seçenekleri arasında Antik Tatlıdede Konağı, Shmayaa Hotel, Zinciriye Hotel, Kasr-i Nehroz Hotel, Erdoba Elegance ve Grand Estel Hotel yer alıyor.

Güneydoğu'nun Turistik Kenti Mardin_5

Binlerce yıldır farklı kültürlerin ve inançların hoşgörüyle bir arada yaşadığı Mardin\'de, şehrin bir açık hava müzesi şeklinde algılanmasına sağlayan kiralık ve satılık kagir evlerinin yanı sıra her bütçeye hitap eden otel ve pansiyonlar da bulunuyor.

Güneydoğu'nun Turistik Kenti Mardin_6

Mardin Ulaşım Krokisi

Güneydoğu'nun Turistik Kenti Mardin_7
0 Takipçi