Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?

Yeni yılın ilk ayını yeni umutlar, hayaller ve aldığımız yeni kararlarla birlikte tamamlamak üzereyiz. Birçoğumuz her yıl, yeniyılda aldığımız kararları hayata geçiremiyoruz. Gelin bu sene bir değişiklik yapın ve hayatınıza dair değişikliklere evinizden başlayın.

Her yıl, yeni yıla girerken, hayatımızda köklü değişiklikler yapmak isteriz. Rutin işimizi değiştirmek ister, çocukluk hayallerimizdeki mesleği gerçekleştirmek için hayaller kurarız. Arkadaşlarımızla olan ilişkileri gözden geçirir, bu ilişkileri kuvvetlendirmek için kendimize sözler veririz. Yeni yılı daha sağlıklı geçirebilmek adına spora başlamak ister, yediklerimize artık daha dikkat etmek için kendimizi telkin ederiz. Kendimizle ilgili yeni kararlar aldığımız yeni yılın ilk ayında, birçoğumuz bu kararları hayata geçiremeyiz. Gelin bu sene bunu kıralım ve değişime ilk olarak en çok vakit geçirdiğimiz evimizden başlayalım.

Yeni Yıl Temizliği

Evinizi yeni yıl için temizliğe tabi tutun. Temizlik derken, bahar temizliğinden bahsetmiyoruz. Dolaplarınızda bütün eski eşyalarınızı ortaya dökün, yıllardır dokunmadığınız ve içlerinde ne olduğunu hatırlamadığınız rafları da boşaltmayı sakın unutmayın. Ortaya çıkan eşya yığınına bir bakın, ne kadar da fazla değil mi? İşte şimdi temizlik zamanı... Eski eşyalarınız arasında, sizi geçmişteki veya çocukluğunuzdaki bir anıya götürecek olanları ayırın. Çünkü ilk temizliğe geçmişinizden başlıyoruz! Şimdi rastgele bir eşya alın. Çocukluğunuzdaki sobalı evinizde oynadığınız bir oyuncak mı geldi elinize? Yoksa yıllardır göremediğiniz kardeşinizin size yazdığı bir mektup mu? Ya da eski erkek veya kız arkadaşınızın size aldığı bir hediye veya çocuğunuzun çizdiği ilk resim... Şimdi geçmişinize dair size kötü anıları hatırlatan eşyaları içlerinden ayırın, bunları ortadan kaldıracağız. Nobel ödüllü ünlü yazar Poelho Coelho'nun da dediği gibi; "Kötü bir geçmişin varsa onu unutmanın tam sırası!". İçinizden bunları yakmak isteyenler olabilir, eğer bu işlemi gerçekleştirmek isterseniz, bunu lütfen evinizde denemeyin. Hafızamızda geleceğe dair yeni anılar için yer açtıktan sonra şimdi de, kalan eşyaları ne yapacağız diye soruyorsunuz değil mi? Bu durumlar için her zaman geçerli olan klişe bir cümlemiz var; "İşinize yaramayacak olanları atın veya ihtiyacı olanlara verin". Kullanmadığınız eşyaları ve size küçük gelen kıyafetlerinizi ihtiyacı olanlara verebilmek için sizi yönlendirebilecek birçok kuruluş olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Gerçekten işinize yarayacağını düşündüğünüz eşyaları ise saklamak için evinize dekoratif kutulardan satın alabilirsiniz. Ailenize ait siyah beyaz fotoğrafları ve geçmişe ait eşyalarınızı dekorasyonlarınızda kullanabileceğinizi, aklınızın bir köşesine not edin. Kalan eşyaları kiler veya boş bir odaya yerleştirmeyi ise asla düşünmeyin, bu odaları hobi odası olarak kullanacağız...

Yeni Yıla Yeni Hobi Odası

Eski ve fazla eşyalarımızdan kurtulduk. Şimdi kilerimiz veya boş odamızı değerlendirelim. Yeni yıla girerken yeni hobiler edinmek isteyenler, artık gönül rahatlığıyla hobilerini edinebilirler. Çünkü kendimize yeni bir hobi odası yaratıyoruz. Fotoğrafla ilgileniyorsanız yeni bir karanlık oda yaratabilir, kendinizi spora vermek istiyorsanız mini bir fitness merkezini yaşam alanınızda oluşturabilir, sinemaya meraklıysanız evinizde küçük bir sinema salonu oluşturabilirsiniz. Yeni hobi odanız için yapabilecekleriniz, hayal gücünüzün ve odanızın büyüklüğüyle doğru orantılıdır. Eğer alanınızı sinema salonu veya müzik odası gibi yüksek ses oluşturacak şekilde tasarlayacaksınız, komşularınızın da huzurunu kaçırmayın ve odanızı ses yalıtımı ile kaplamayı unutmayın.

Evinizi Kalıplardan Kurtarın

Evinizin tasarımda kalıpların dışına çıkın. Eşyalarınızda kullanacağınız renklere karar verirken, kendi zevkinize güvenin, kalıplaşmış tasarımların dışına çıkmaya özen gösterin. Sizi yakından tanıyan birisi eve ilk adımını attığında, bırakın evin sizin eviniz olduğunu rahatça anlayabilsin. Sizin ellerinizden çıkmış bir vazo, duvarda asılı yine sizin çektiğiniz bir fotoğraf karesi evinizi kişiselleştirecek detaylardan birkaçı... Kendi tarzımı yaratmak istemiyorum diyenler için ise bu senenin trendi yeşil tonlarındaki sade tasarımlı evler olduğu hatırlatmakta fayda var.

Tavanı Boyamak Mı?

Evinizi yeniden düzenlerken yoruldunuz ve koltuğunuza uzandınız. Evet, siz de farkettiniz mi tavanın rengi neden beyaz? Acaba rengini değiştirebilir miyiz? İşte sizi bir önyargı ve klişeden daha kurtuluyoruz! Tavanınızı renklendirmek için ilk olarak rengine karar verelim. Tavan rengi duvarınızın rengiyle aynı olacabileceği gibi, odadaki detay renklerden biri de olabilir. Bu işlemi uygulamak zahmetli ve riskli bir iştir, dolayısıyla maceraya atılmayın, profesyonellerle çalışın.

EmlakJet Haber

2012 yılının tasarımlarında şık ve sade tasarımlar öne çıkıyor.

Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?

Evinizi yeni yıl için temizliğe tabi tutun. Temizlik derken, bahar temizliğinden bahsetmiyoruz. Dolaplarınızda bütün eski eşyalarınızı ortaya dökün, yıllardır dokunmadığınız ve içlerinde ne olduğunu hatırlamadığınız rafları da boşaltmayı sakın unutmayın.

Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?_1

Odalarınızda kullanacağınız aksesuarlarla kişiliğinizi evinize yansıtabilirsiniz.

Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?_2

İşte sizi bir önyargı ve klişeden daha kurtuluyoruz! Tavanınızı renklendirmek için ilk olarak rengine karar verelim. Tavan rengi duvarınızın rengiyle aynı olacabileceği gibi, odadaki detay renklerden biri de olabilir. Bu işlemi uygulamak zahmetli ve riskli bir iştir, dolayısıyla maceraya atılmayın, profesyonellerle çalışın.

Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?_3

Evinizin tasarımda kalıpların dışına çıkın. Eşyalarınızda kullanacağınız renklere karar verirken, kendi zevkinize güvenin, kalıplaşmış tasarımların dışına çıkmaya özen gösterin. Sizi yakından tanıyan birisi eve ilk adımını attığında, bırakın evin sizin eviniz olduğunu rahatça anlayabilsin.

Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?_4

Odalarınızı tasarlarken kullanabileceğiniz aksesuar çeşitleri, tamamen hayal gücünüzle sınırlı.

Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?_5

Sizin ellerinizden çıkmış bir vazo, duvarda asılı yine sizin çektiğiniz bir fotoğraf karesi evinizi kişiselleştirecek detaylardan birkaçı... Kendi tarzımı yaratmak istemiyorum diyenler için ise bu senenin trendi yeşil tonlarındaki sade tasarımlı evler olduğu hatırlatmakta fayda var.

Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?_6

Kişiliğinizi odalarınıza yansıtırken, birbirinden ilginç aksesuarlar kullanabilirsiniz.

Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?_7

Tasarımlarınızda kendi ürettiğiniz objeleri kullanabilirsiniz.

Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?_8

Fotoğrafla ilgileniyorsanız yeni bir karanlık oda yaratabilir, kendinizi spora vermek istiyorsanız mini bir fitness merkezini yaşam alanınızda oluşturabilir, sinemaya meraklıysanız evinizde küçük bir sinema salonu oluşturabilirsiniz. Yeni hobi odanız için yapabilecekleriniz, hayal gücünüzün ve odanızın büyüklüğüyle doğru orantılıdır.

Siz 2012'ye Girdiniz, Peki Eviniz?_9
0 Takipçi