Çamlıca Tepesi'ne Dev Cami Yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Üsküdar programında açıkladığı Büyükçamlıca'ya yapılacak cami projesinin detayları kesinlik kazandı. Cami projesi 15 bin metrekarelik alanda yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Üsküdar programında açıkladığı Büyükçamlıca'ya yapılacak cami projesinin detayları kesinlik kazandı. Üsküdar Belediyesi'nden edinilen bilgiye göre, cami 250 bin metrekarelik rekreasyon alanı içerisinde yüzde 6'lık kısmı kullanılarak 15 bin metrekare üzerinde inşa edilecek. Ulaştırma Bakanlığı, RTÜK ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmalarıyla hayata geçirilecek cami Çamlıca Tepesi'ndeki ana vericinin hemen yanında olacak. Caminin inşa edileceği 250 bin rekreasyon alanı içerisinde yürüyüş alanları, spor alanları, park ve bahçeler, açık hava kafeteryaları, çocuk oyun alanları, seyir terası ve gözlem kulesi gibi birçok sosyal alan yer alacak. Caminin altında ise ebru, tezhip, hat, minyatür gibi klasik Türk sanatları eğitiminin verileceği, sergi salonlarının ve atölyelerin bulunacağı bir nakkaşhane yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, caminin yapılacağı alanın imar değişikliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağını belirterek, İstanbul'un simgesel değerlere sahip bir şehir olduğunu ve yapılacak cami projesiyle simgesel değerlere bir yenisinin ekleneceğini kaydetti. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'da projeyle ilgili, caminin en büyük özelliğinin Ayasofya ve Sultanahmet Camileriyle karşıklı olması ve İstanbul'un en yüksek tepesinde konumlandırılacak olmasıyla yeni bir sembol olacağını ifade etti. Cami alanı dışında mevcut yeşil alanda kesinlikle eksilme olmayacağını, yüzde 6'lık kısım dışındaki tüm alanların yeşil kalacağını belirtti.

EmlakJet Haber

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın, Üsküdar programında açıkladığı Büyükçamlıca\'ya yapılacak cami projesinin detayları kesinlik kazandı. Cami projesi 15 bin metrekarelik alanda yapılacak.

Çamlıca Tepesi'ne Dev Cami Yapılacak

Ulaştırma Bakanlığı, RTÜK ve Büyükşehir Belediyesi\'nin ortak çalışmalarıyla hayata geçirilecek cami Çamlıca Tepesi\'ndeki ana vericinin hemen yanında olacak.

Çamlıca Tepesi'ne Dev Cami Yapılacak_1

Caminin inşa edileceği 250 bin rekreasyon alanı içerisinde yürüyüş alanları, spor alanları, park ve bahçeler, açık hava kafeteryaları, çocuk oyun alanları, seyir terası ve gözlem kulesi gibi birçok sosyal alan yer alacak.

Çamlıca Tepesi'ne Dev Cami Yapılacak_2

Caminin inşa edileceği 250 bin rekreasyon alanı içerisinde yürüyüş alanları, spor alanları, park ve bahçeler, açık hava kafeteryaları, çocuk oyun alanları, seyir terası ve gözlem kulesi gibi birçok sosyal alan yer alacak. Caminin altında ise ebru, tezhip, hat, minyatür gibi klasik Türk sanatları eğitiminin verileceği, sergi salonlarının ve atölyelerin bulunacağı bir nakkaşhane yapılacak.

Çamlıca Tepesi'ne Dev Cami Yapılacak_3
0 Takipçi