3. Köprü Çalışmaları Başladı

Mimarlar Odası, bazı sivil toplum örgütleri ve çevrecilerin karşı çıkmasına karşın İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprü için ilk kazma vuruldu Garipçe-Poyrazköy arasına yapılacak köprü için ilk çalışmalar Anadolu Yakası'nda, Poyrazköy’de başladı. 2.5 milyar dolar yani yaklaşık 4.5 milyar liraya mal olacağı tahmin edilen 3. köprünün 2015’te tamamlanması bekleniyor.

Mimarlar Odası, bazı sivil toplum örgütleri ve çevrecilerin karşı çıkmasına karşın İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprü için ilk kazma vuruldu Garipçe-Poyrazköy arasına yapılacak köprü için ilk çalışmalar Anadolu Yakası'nda, Poyrazköy’de başladı. 2.5 milyar dolar yani yaklaşık 4.5 milyar liraya mal olacağı tahmin edilen 3. köprünün 2015’te tamamlanması bekleniyor. İstanbul Boğazı’na yapılacak 3’üncü köprünün zemin etüt sondaj çalışmaları başladı. Sarıyer Garipçe-Beykoz Poyrazköy arasında yapılacak köprünün etüt sondajının 50 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor. “İstanbul’a 3. köprü yapılacak mı, yapılmayacak mı?” denilirken, haziran ayında ihalesi gerçekleşen köprünün geçeceği güzergâh üzerinde kepçeler çalışmaya başladı, ilk kazma da geçtiğimiz hafta vuruldu. Anadolu yakasında yapılacak sondajlarını başlatabilmek, ilk olarak Poyrazköy’de köprü güzergâhında çalışma yapabilmek için ilk olarak yollar açılıyor. Yol çalışmalarının ardından sondaj çalışmalarına başlanabileceği ve köprünün ayaklarının nereye, nasıl yerleştirileceği, istinat duvarınının nereye yapılacağının belirleneceği ifade ediliyor. Yol çalışmaları sırasında çalışmalara katılan maden mühendisleri, zeminin çok sert olduğunu, bu nedenle yol yapım çalışmalarının uzun sürdüğünü belirterek “Zeminin sert olması iyi. Bu köprünün ayaklarının sağlam yere oturtulması anlamına gelir. Çalışmalarımız 7 gün 24 saat sürüyor” diyorlar. Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul’un batı sınırında Kınalı’dan TEM otoyolu kavşağından başlıyor, kömür ocakları mevkini katederek İstanbul Boğazı’nı Garipçe Poyrazköy hattında, 1275 metrelik bir asma köprüyle geçiyor. Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ile de entegre hale getirilecek.

EmlakJet Haber

“İstanbul’a 3. köprü yapılacak mı, yapılmayacak mı?” denilirken, haziran ayında ihalesi gerçekleşen köprünün geçeceği güzergâh üzerinde kepçeler çalışmaya başladı, ilk kazma da geçtiğimiz hafta vuruldu.

3. Köprü Çalışmaları Başladı

Yol çalışmalarının ardından sondaj çalışmalarına başlanabileceği ve köprünün ayaklarının nereye, nasıl yerleştirileceği, istinat duvarınının nereye yapılacağının belirleneceği ifade ediliyor.

3. Köprü Çalışmaları Başladı_1

İstanbul Boğazı’na yapılacak 3’üncü köprünün zemin etüt sondaj çalışmaları başladı. Sarıyer Garipçe-Beykoz Poyrazköy arasında yapılacak köprünün etüt sondajının 50 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

3. Köprü Çalışmaları Başladı_2

Mimarlar Odası, bazı sivil toplum örgütleri ve çevrecilerin karşı çıkmasına karşın İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprü için ilk kazma vuruldu Garipçe-Poyrazköy arasına yapılacak köprü için ilk çalışmalar Anadolu yakasında, Poyrazköy’de başladı. 2.5 milyar dolar yani yaklaşık 4.5 milyar TL’ye mal olacağı tahmin edilen 3. köprünün 2015’te tamamlanması bekleniyor.

3. Köprü Çalışmaları Başladı_3

Yol çalışmaları sırasında çalışmalara katılan maden mühendisleri, zeminin çok sert olduğunu, bu nedenle yol yapım çalışmalarının uzun sürdüğünü belirterek “Zeminin sert olması iyi. Bu köprünün ayaklarının sağlam yere oturtulması anlamına gelir. Çalışmalarımız 7 gün 24 saat sürüyor” diyorlar.

3. Köprü Çalışmaları Başladı_4

Anadolu yakasında yapılacak sondajlarını başlatabilmek, ilk olarak Poyrazköy’de köprü güzergâhında çalışma yapabilmek için ilk olarak yollar açılıyor.

3. Köprü Çalışmaları Başladı_5

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul’un batı sınırında Kınalı’dan TEM otoyolu kavşağından başlıyor, kömür ocakları mevkini katederek İstanbul Boğazı’nı Garipçe Poyrazköy hattında, 1275 metrelik bir asma köprüyle geçiyor. Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ile de entegre hale getirilecek.

3. Köprü Çalışmaları Başladı_6

3. Köprü çift katlı olacak. Üst kısımdan normal trafik akarken alt kısmından raylı sistemlerin hareket ettirilmesi planlanıyor.

3. Köprü Çalışmaları Başladı_7
0 Takipçi