Aslanlı Yol'un ilginç özelliği!

Her ay binlerce ziyaretçisi bulunan Anıtkabir'deki Aslanlı Yol'un ilginç bir özelliği var.

Her ay binlerce ziyaretçi ağırlayan Anıtkabir, son teknolojiye sahip güvenlik önlemleri ile korunuyor. Özel hazırlanan, darbeye, ateşe karşı dayanıklı vitrinlerde sürekli nem ölçümü yapılıyor, ışıklandırma özel kablolarla sağlanıyor. Dört ana bölümden oluşan müzede kapılar ise heyet tarafından mühürlenerek tek tek kapatılıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahagatı olan Anıtkabir, 750 bin metrekarelik alanda yer alıyor. Alanın 120 bin metrekaresi anıt bloğundan oluşurken, kalan kısmı Barış Parkı'ndan meydana geliyor. Tandoğan tarafından girildiğinde, ziyaretçileri kadın ve erkek heykelleri karşılıyor. İstiklal Kulesi'nin önündeki ulusal kıyafetler giymiş üç kadın heykeli ile Hürriyet Kulesi önündeki üç erkek heykeli ayrı anlamlar taşıyor. ASLANLI YOLUN ÖZELLİĞİ Ziyaretçiler Atatürk'in mozolesine çıkmadan önce yaklaşık 262 metre uzunluğundaki Aslanlı Yol'dan geçiyor. Yol, aralarında 5'er santimetre boşluk bulunan asimetrik döşenmiş taşlardan oluşmakta. Yolun bu şekilde döşenmesinin amacı ise ziyaretçilerin yere bakarak yürümesini ve Atatürk'ün mozolesine başları önde eğik, saygıyla çıkmalarını sağlamak olarak belirtiliyor. Yolun iki tarafına dikilen Virginia ardıçları ise şehrin görüntüsünü kapatıp gelenleri ziyarete hazırlıyor. Yoldaki 24 aslan, 24 Türk Oğuz boyunu simgeliyor. Türk tarihinde güç ve temsili simgeleyen aslanların oturur durumda tasvir edilmesi ise Türk milletinin barışa verdiği önemi gösteriyor. Ziyaretçileri Aslanlı Yol'un sonunda 15 bin kişi kapasiteli tören meydanı karşılıyor. Zeminde 373 halı ve kilim motif süsü bulunuyor. Anıtkabir'in Çankaya girişinde ise 33 metre 53 santim uzunluğunda bayrak direği bulunuyor. Direk 1946'da ABD'de yaşanan Türk vatandaşı Nazmi Cemal tarafından hediye edildi.

Emlak Jet Haber

Her ay binlerce ziyaretçisi bulunan Anıtkabir\'deki Aslanlı Yol\'un ilginç bir özelliği var.

Aslanlı Yol'un ilginç özelliği!

Ziyaretçiler Atatürk\'in mozolesine çıkmadan önce yaklaşık 262 metre uzunluğundaki Aslanlı Yol\'dan geçiyor. Yol, aralarında 5\'er santimetre boşluk bulunan asimetrik döşenmiş taşlardan oluşmakta. Yolun bu şekilde döşenmesinin amacı ise ziyaretçilerin yere bakarak yürümesini ve Atatürk\'ün mozolesine başları önde eğik, saygıyla çıkmalarını sağlamak olarak belirtiliyor.

Aslanlı Yol'un ilginç özelliği!_1

Her ay binlerce ziyaretçi ağırlayan Anıtkabir, son teknolojiye sahip güvenlik önlemleri ile korunuyor. Özel hazırlanan, darbeye, ateşe karşı dayanıklı vitrinlerde sürekli nem ölçümü yapılıyor, ışıklandırma özel kablolarla sağlanıyor. Dört ana bölümden oluşan müzede kapılar ise heyet tarafından mühürlenerek tek tek kapatılıyor.

Aslanlı Yol'un ilginç özelliği!_2

Mustafa Kemal Atatürk\'ün ebedi istirahagatı olan Anıtkabir, 750 bin metrekarelik alanda yer alıyor. Alanın 120 bin metrekaresi anıt bloğundan oluşurken, kalan kısmı Barış Parkı\'ndan meydana geliyor.

Aslanlı Yol'un ilginç özelliği!_3

Yolun iki tarafına dikilen Virginia ardıçları ise şehrin görüntüsünü kapatıp gelenleri ziyarete hazırlıyor. Yoldaki 24 aslan, 24 Türk Oğuz boyunu simgeliyor. Türk tarihinde güç ve temsili simgeleyen aslanların oturur durumda tasvir edilmesi ise Türk milletinin barışa verdiği önemi gösteriyor.

Aslanlı Yol'un ilginç özelliği!_4

Ziyaretçileri Aslanlı Yol\'un sonunda 15 bin kişi kapasiteli tören meydanı karşılıyor. Zeminde 373 halı ve kilim motif süsü bulunuyor. Anıtkabir\'in Çankaya girişinde ise 33 metre 53 santim uzunluğunda bayrak direği bulunuyor. Direk 1946\'da ABD\'de yaşanan Türk vatandaşı Nazmi Cemal tarafından hediye edildi.

Aslanlı Yol'un ilginç özelliği!_5

Aslanlı Yol\'un ilginç özelliği.

Aslanlı Yol'un ilginç özelliği!_6
0 Takipçi