İçinden metro ağı geçecek!

Freedomship gemisi hiçbir limana sığmayacak kadar büyük olacak ve içinden metro ağı geçecek.

Dünyanın şu sıralar konuştuğu gemi Freedomship (Özgürlük Gemisi) projesi gördüğünüz ve duyduğunuz tüm gemi projelerinden farklı. Hiçbir limana sığmayacak kadar büyük olacak olan gemi sürekli hareket halinde olacak. Geminin büyüklüğü sebebi ile içinde metro ağı dahi bulunacak. Projeyi ortaya çıkaran kişi Uluslararası Özgürlük Gemisi (Freedom Ship International) adlı şirketin yöneticisi Roger M Gooch. Geminin kapasitesi 50 bin kişi olacak. Gemi sürekli hareket halinde olmasının yanı sıra iki yılda bir dünyayı dolaşacak. 25 katlı olacak geminin içinde kumarhane ve sanat galerisi de bulunacak. Geminin maliyetinin 10 milyar Dolar olması bekleniyor. Geminin boyu 1.317 metre, genişliği 221 metre, yüksekliği ise 104 metre olacak. Adeta yüzen bir şehir olan geminin ağırlığının 2.7 milyon ton olması hesaplanıyor. Geminin toplam alanı 1.7 milyon metrekare olacak. Freedomship seyahatine Amerika’nın doğu kıyılarından başlayacak. Aynı zamanda geminin üzerinde bir uçak pisti bulunacak.  25 katlı gemide 50 bin kişi ikamet edebilecek. Gemide okuldan hastaneye, marketten parka kadar sosyal yaşam için gerekli olan her şey mevcut olacak. Havaalanının bile düşünüldüğü Özgürlük Gemisi'nin en üstünde her biri 40 yolcu kapasiteli olan özel uçaklar rahatlıkla inip kalkabilecek. Gemi dünyanın en büyük cruise gemisi olan Queen Mary II’nin uzunluğunun 4 katı olacak. Gemi bugüne kadar yapılmış olan en büyük cruise gemisi unvanını eline geçirecek. Geminin inşaatına başlanması için ilk etapta 1 milyar Dolar bulunması gerekiyor. Freedomship’in içinde aynı zamanda güneş enerjisi panelleri ve dalga enerjisi sistemi de bulunacak.

Emlak Jet Haber

Freedomship gemisi hiçbir limana sığmayacak kadar büyük olacak ve içinden metro ağı geçecek.

İçinden metro ağı geçecek!

Dünyanın şu sıralar konuştuğu gemi Freedomship (Özgürlük Gemisi) projesi gördüğünüz ve duyduğunuz tüm gemi projelerinden farklı.

İçinden metro ağı geçecek!_1

Hiçbir limana sığmayacak kadar büyük olacak olan gemi sürekli hareket halinde olacak.

İçinden metro ağı geçecek!_2

Geminin büyüklüğü sebebi ile içinde metro ağı dahi bulunacak.

İçinden metro ağı geçecek!_3

Geminin kapasitesi 50 bin kişi olacak.

İçinden metro ağı geçecek!_4

Gemi sürekli hareket halinde olmasının yanı sıra iki yılda bir dünyayı dolaşacak. 25 katlı olacak geminin içinde kumarhane ve sanat galerisi de bulunacak.

İçinden metro ağı geçecek!_5

Geminin maliyetinin 10 milyar Dolar olması bekleniyor. Geminin boyu 1.317 metre, genişliği 221 metre, yüksekliği ise 104 metre olacak.

İçinden metro ağı geçecek!_6

Adeta yüzen bir şehir olan geminin ağırlığının 2.7 milyon ton olması hesaplanıyor. Geminin toplam alanı 1.7 milyon metrekare olacak.

İçinden metro ağı geçecek!_7

Freedomship seyahatine Amerika’nın doğu kıyılarından başlayacak. Aynı zamanda geminin üzerinde bir uçak pisti bulunacak. Gemiye inmesi beklenen uçakların yolcu kapasitesi ağırlıklarından dolayı en fazla 40 olacak.

İçinden metro ağı geçecek!_8

Gemi dünyanın en büyük cruise gemisi olan Queen Mary II’nin uzunluğunun 4 katı olacak. Gemi bugüne kadar yapılmış olan en büyük cruise gemisi unvanını eline geçirecek.

İçinden metro ağı geçecek!_9

Geminin inşaatına başlanması için ilk etapta 1 milyar Dolar bulunması gerekiyor. Freedomship’in içinde aynı zamanda güneş enerjisi panelleri ve dalga enerjisi sistemi de bulunacak.

İçinden metro ağı geçecek!_10
0 Takipçi