Mermerler Plaza’da satış ve kiralama başlıyor

Kılıçoğlu Group’u ofis projeleriyle tanıdık. Hukukçular Towers’ı yapan şirket, son dönemde yine Mermerler Plaza, Kuriş Kule gibi ofis projelerine yöneldi. Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç, son projelerini aktarmak üzere bu hafta Emlak Jet haber editörlerinin konuğu oldu…

Firma olarak ne zamandan beri ofis pazarında yer alıyorsunuz? Bugüne kadar kaç proje tamamladınız? Ofis projelerinin genel iş hacminizdeki payı nedir?

Kılıçoğlu Group & Senatör Gayrimenkül olarak 2009 yılı itibariyle ofis pazarına girdik. İstanbul'da Kartal'daki dünyanın en büyük adalet sarayının yanı başında yer alan Hukukçular Towers projemizi hayata geçirdik. Projemiz özellikle avukatlar açısından çok kullanışlı bir yapıda olduğu için beğeni topladı. Gerçekleştirdiğimiz ofis projelerimiz, şu an itibariyle grubumuzun iş hacminin yüzde 70’ini oluşturuyor.

Satışı süren ofis projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Kartal Adalet Sarayı ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde, E-5 üzerinde yer alan Kuriş Kule projemizin yüzde 85’ini satmış bulunuyoruz. Projeye ilişkin satış ve kiralamalar hızla devam ediyor. Yine Kule altındaki dükkan ve mağazaların, banka ve kurumsal gıda firmalarına kiralamalarını da sürdürüyoruz.  Projemizde 2015 yılı Mayıs- Haziran aylarında yaşamın başlamasını hedefliyoruz. Kuriş Kule projemizde metrekare satış rakamları 8.000 TL ile 9.000 TL arasında değişirken, kiralama rakamları metrekare başına  17- 18 dolar bandında seyrediyor.

3 KURUMSAL FİRMA PLAZAYA TALİP

Kozyatağı E-5 üzerinde inşaatı devam eden Mermerler Plaza projemizde ise, kiralamalar ve satışlar Kasım ayı içinde başlayacak. Metrekare satış rakamlarını 6.500 dolar ile 7.500 dolar bandında, kiralamalarda ise metrekare başına 35 dolar olarak belirledik.

Bu projemiz çevreci, enerji verimliliği sağlayan yeşil binalara verilen "Leed Gold" sertifikası adayı olması itibariyle grubumuz adına ayrıcalıklı bir öneme sahip bulunuyor. Projeye ilişkin 3 kurumsal firma ile genel müdürlük binası olarak kiralama amaçlı görüşmelerimiz devam ediyor.

Ofisinizde ne tür hizmetler sunuyorsunuz?

Ofis projelerimizde profesyonel yönetim hizmetleri, vale parking, toplantı salonları, fitness gibi imkanlar sunuyoruz.

Bu alanda yeni yatırımlar yapmayı düşünüyor musunuz?

Bu alanda kaliteyi artırabilmek adına ofis kullanımı ile ilgili fizibilite çalışmaları ve araştırmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu araştırmalar aracılığıyla sektörün ihtiyaçlarını ve bu yönde oluşan eğilimleri yakından takip edebiliyoruz. Böylelikle daha kullanışlı projeler üretme ve günümüzün değişen ofis ihtiyaçlarına cevap verme noktasında, kalite çıtasını bir üst seviyeye taşıyan projeler geliştirmeyi hedefliyoruz.

YABANCILAR ÇEVRE DOSTU OFİS ARIYOR

Ofislerinize yerli yabancı ilgisi ne durumda? Genel olarak yabancılardan gelen talebin artması için ofislerde neler yapılmalı?

Ofis projelerimize yerli ilgisi oldukça yoğun olarak seyrediyor. Bununla birlikte, son zamanlarda özellikle A plus ofis segmentinde yabancı ilgisinin hızla artış gösterdiğini gözlemliyoruz. Yabancı şirketler, ağırlıklı olarak yeşil, çevreci ve enerji verimliliği yüksek olan, dolayısıyla Leed Sertifikası bulunan ofis ve plazalarla ilgileniyor. Bu ayırıcı özellik, son dönemlerde yerli firmalarımız tarafından da talep almaya başladı.

Türkiye’de ofis pazarı nasıl gelişiyor? Pazardaki hızlı gelişme hızını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ofis pazarının sektörden aldığı pay hızlı bir gelişim gösteriyor.  Gelecek dönemde Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi, sektörün A plus ve Leed Sertifikalı, üstün performanslı, akıllı ve otomasyonlu olarak tanımlanan binaların, tercih noktasında ilk sırada olacağını öngörüyoruz. Yaptığımız araştırmalar bize bu sonucu gösteriyor. Dolayısıyla ofis projeleri arasında bu yönde kimliği olan projelere yönelik talebin artacağını söyleyebiliriz.

Emlak Jet Haber

Mermerler Plaza’da satış ve kiralama başlıyor.

Mermerler Plaza’da satış ve kiralama başlıyor

Kuriş Kule

Mermerler Plaza’da satış ve kiralama başlıyor_1

Kuriş Kule

Mermerler Plaza’da satış ve kiralama başlıyor_2
0 Takipçi