Tarlabaşı 360 satışa çıktı

Çalık Gayrimenkul Tarlabaşı 360 projesindeki 97 rezidans ve 96 ofis, resmen satışa çıktı.

Çalık Gayrimenkul tarafından Tarlabaşı kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Tarlabaşı 360 projesi satışa çıktı. İstiklal Caddesi paralelinde yer alan Tarlabaşı 360 projesi 20 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılıyor. Kentsel yenileme kapsamında hayata geçirilen Tarlabaşı 360 projesinde 1+0, 1+1 Loft dubleks, 2+1, 2+1 Loft Dubleks, 4+1, 4+1 Penthause Dubleks tipinde daireler bulunuyor. İlk etabı satışa sunulan Çalık Tarlabaşı 360 projesinde 97 adet rezidans ve 96 adet ofise yer veriliyor. Rezidansların büyüklükleri ise 47 ile 355 metrekare arasında; ofis büyüklükleri ise 63 ile 588 metrekare arasında değişiyor.

Metrekare fiyatları 5 bin 500 dolar

Çalık Tarlabaşı 360 projesinde rezidansların fiyatları 289 bin dolardan başlıyor.  Ofis ünitelerinin fiyatları ise 503 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Tarlabaşı 360’da rezidansların metrekaresi 5 bin 500 dolardan, ofislerin metrekaresi ise 6 bin dolardan başlıyor. Lansman dönemine özel yüzde 5 indirim ve peşin alımlarda yüzde 5 indirim uygulanan Tarlabaşı 360 projesinde rezidans ve ofisler için 48 ay 0 faizle ödeme seçenekleri sunuluyor. Kişiye özel ödeme seçeneği sunulan Tarlabaşı 360 projesinde ofis bölümlerin teslimleri Ekim 2015’te, rezidansların teslimleri ise 2016 yılında yapılması planlanıyor.  Tarlabaşı 360 projesinde Sn. Pantaleon Kilisesi, Ermeni Vakıf Okulu, Süryani kilisesi de bulunmakta olup proje kapsamında bu yapıların restorasyonunu ise GAP İnşaat gerçekleştiriyor.

Kentsel dönüşümde aktif olacağız

2007’den bu yana Tarlabaşı bölgesinde olduklarını söyleyen Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, "Tarlabaşı kentsel dönüşüm konusunda bize çok büyük tecrübe oldu. Kentsel dönüşüm projelerinde daha aktif bir şekilde yer alacağız. Yurtiçi ve yurdışından büyük talep geliyor. Blok ya da ada bazında satın almak isteyen yabancı fonların var. Bundan sonraki süreçte Fener- Balat- Ayvansaray olmak üzere kentsel yenileme projelerine odaklanacağız" dedi.

Beyoğlu'nda dönüşüm devam ediyor

Beyoğlu'nda kentsel dönüşümün 3 aks üzerinde sürdüğünü belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; "Beyoğlu'nda dönüşüm 3 aksta devam ediyor. Bunlardan birinci İstiklal, ikincisi Tarlabaşı, üçüncüsü ise Dolapdere. Her 3 aksta da dönüşüm çalışmalar devam ediyor" diye konuştu. Tarlabaşı 360 projesinin Tarlabaşı kentsel dönüşümünün sadece yüzde 5'ini kapsadığına dikkat çeken Demircan, "Tarlabaşı 360 projesi Tarlabaşı kentsel dönüşüm alanının sadece yüzde 5'ini kapsıyor. Bizim amacımız domino etkisi yaratmaktı ki bunu da başardık" dedi.  Tarlabaşı 360 projesi ile bölgenin eski dokusunun korunacağına dikkat çeken Demircan, "Kentsel dönüşüm denilince insanların aklına imar artışı geliyor. Ama Tarlabaşı'nda bir imar artışı söz konusu değil. Yükseklikte ya da sokakların genişliğinde bir değişiklik olmayacak. Burada yapılar eski dokusu korunarak dönüşecek. 3 farklı yenileme yapılacak. Bir kısım binalar aynen korunacak, bir kısım aslına sadık kalınarak yenilececek bir kısım ise silbaştan son teknoloji ile yeniden inşa edililecek" dedi.

Emlak Jet Haber

Tarlabaşı 360 satışa çıktı

Tarlabaşı 360 satışa çıktı

Tarlabaşı 360

Tarlabaşı 360 satışa çıktı_1

Tarlabaşı 360

Tarlabaşı 360 satışa çıktı_2
0 Takipçi