Mersin’in Yemyeşil Bahçesi Anamur

Mersin’nin ilçesi Anamur; geniş kumsalı, temiz denizi, tarihi zenginlikleri, yaylaları ve mağaraları ile çok yönlü bir tatil seçeneği sunuyor.

Mersin’ e 220 kilometre mesafede bulunan Anamur, Anadolu'nın en gündey noktasında bulunuyor. Son yıllarda doğa ve tarih kenti olarak ön plana çıkmayı başaran Anamur’da, özellikle Roma dönemine ait olan “Rüzgarlı Yer” anlamına gelen Anemurium Antik Kenti, içersinde 39 kulesi ve camisi bulunan Mamure Kalesi  ile astım hastalıklarına iyi geldiği söylenen ve dilek, şifa, huzur  olarak üç bölüme ayrılan Köşebükü Mağarası şehre gelen ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Tüm sahillerinden denize girilebilen ve dünyanın en temiz denizleri arasında yer alan Anamur'da Ören plajı, Pullu plajı ve İskele plajı bulunuyor. Anamur'da yöresel bir lezzet tatmak isterseniz susam ve pekmezden yapılan samsıra, tantuni ve heleşi denemelisiniz. Daha çok yerli turistlerin tercih ettiği Anamur'da, Ören, Çamlıpınaralanı ve Demirören'de denize sıfır kiralık ve satılık yazlıklar, daireler yer alırken kentin yüksek kesimlerinde de uygun fiyatlarda ev ve arsalar bulunuyor. Her bütçeye hitap eden otel, pansiyon ve apart otellerin yer aldığı Anamur’ da tercih edilen oteller arasında Otel Saray, Hermes Otel, Dilek Apart Otel, Karan Motel, Dedehan Pansiyon ve Akasya Pansiyon yer alıyor.

EmlakJet Haber

220 KM

Mersin’in Yemyeşil Bahçesi Anamur

Mersin Anamur Fotoğrafları

Mersin’in Yemyeşil Bahçesi Anamur_1

Mersin Anamur Arası 220 Km

Mersin’in Yemyeşil Bahçesi Anamur_2

Mersin Anamur Resimleri

Mersin’in Yemyeşil Bahçesi Anamur_3

Mersin Anamur Nerde?

Mersin’in Yemyeşil Bahçesi Anamur_4

Mersin’nin ilçesi olan Anamur; geniş kumsalı, temiz denizi, tarihi zenginlikleri, yaylaları ve mağaraları ile çok yönlü bir tatil seçeneği sunuyor.

Mersin’in Yemyeşil Bahçesi Anamur_5

Anamur’ da tercih edilen oteller arasında Otel Saray, Hermes Otel, Dilek Apart Otel, Karan Motel, Dedehan Pansiyon ve Akasya Pansiyon yer alıyor.

Mersin’in Yemyeşil Bahçesi Anamur_6

Mersin Anamur Ulaşım Krokisi

Mersin’in Yemyeşil Bahçesi Anamur_7
0 Takipçi