İzmir’in Sanayi ve Tarihi ile Ünlü Beldesi Aliağa

İzmir’in ilçesi Aliağa, tarihi dokusu ile tatil seçenekleri arasında dikkat çekiyor.

Kuş cenneti ve antik kalıntıları ile tatilcilerin ilgisini çeken Aliağa,  İzmir’e 53 kilometre mesafede yer alıyor. Ege denizi kıyısında sayıları 30'u aşan Aiol kentleri arasında en büyük ve önemlileri olan Aigai, Kyme, Myrina ve Gryneion ilçe sınırları içerisinde bulunuyor. Aliağa’da tarihi güzelliklerin yanı sıra, kentin yanı başında koruma altına alınmış olan adalar, sazlıklar, deltalar ve göz alabildiğine uzanan düzlüklerde 190'ı aşkın türde yüzlerce kuş barındıran Kuş Cenneti turistler tarafından ilgi görüyor.

Sanayisi kadar deniz kenarı lokantaları ile de bilinen Aliağa'da deniz kıyısındaki lokantalarda deniz ürünleri ya da  İzmir'in geleneksel yemekleri olan akıtma, bulamaç çorbası, dalgan döndermesi, fava, fırında kabak, gerdan kebabı, ıspanak kıtır, İzmir böreği, koruklu dana yahni ve sardalya sarmanı yiyebilirsiniz. Tatil seçenekleri arasında tarihi ile ön plan çıkan Aliağa'da uygun fiyatlarda satılık ve kiralık yazlık dairelerin yanı sıra oteller, moteller ve pansiyonlar bulunuyor. Beldede tercih edilen oteller arasında Yıldız Otel, Kıyme Hotel, Dönmez Otel, ve Aliağa Oteli yer alıyor.

EmlakJet Haber

İzmir Aliağa Tatil Yeri

İzmir’in Sanayi ve Tarihi ile Ünlü Beldesi Aliağa

53 kilometre

İzmir’in Sanayi ve Tarihi ile Ünlü Beldesi Aliağa_1

Aliağa kuş cenneti ve antik kalıntıları ile tatilcilerin ilgisini çekiyor.

İzmir’in Sanayi ve Tarihi ile Ünlü Beldesi Aliağa_2

Aliağa\'da uygun fiyatlarda satılık ve kiralık yazlık daireler bulunuyor.

İzmir’in Sanayi ve Tarihi ile Ünlü Beldesi Aliağa_3

Ege denizi kıyısında sayıları 30\'u aşan Aiol kentleri arasında en büyük ve önemlileri olan Aigai, Kyme, Myrina ve Gryneion ilçe sınırları içerisinde bulunuyor.

İzmir’in Sanayi ve Tarihi ile Ünlü Beldesi Aliağa_4

Ege denizi kıyısında sayıları 30\'u aşan Aiol kentleri arasında en büyük ve önemlileri olan Aigai, Kyme, Myrina ve Gryneion ilçe sınırları içerisinde bulunuyor.

İzmir’in Sanayi ve Tarihi ile Ünlü Beldesi Aliağa_5

İzmir Aliağa Nerede

İzmir’in Sanayi ve Tarihi ile Ünlü Beldesi Aliağa_6
0 Takipçi