Ankara, Kayseri ve Konya’de yeni bölgeler dönüşümde

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Ankara, Kayseri ve Konya’da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak belirlendi. Ankara’da Fevziye, Hallaçlı, Hacılar, Karataş, Osmaniye ile Kayseri’nin Cırkalan mahalleleri ve Konya’da Derbent ilçesinin bazı bölgeleri dönüşüme girecek

Ankara, Kayseri ve Konya ’da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Bakanlar Kurulu’nun kararına göre Ankara’nın Etimesgut ilçesine bağlı Fevziye Mahallesi, Gölbaşı’na bağlı Hallaçlı ve Hacılar mahalleleri ile Çankaya’nın Karataş Mahallesi’nin kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı, teknoloji geliştirme bölgesi ile kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yine Ankara’da, Sincan’a bağlı Osmaniye Mahallesi, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içindeki bazı alanlar da ASO Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi el alanları olarak tespit edildi.

Kentsel dönüşüm plan ve uygulaması yapılmadan satılamayacak

Kayseri’de ise Kocasinan’a bağlı Cırkalan Mahallesi’ndeki bazı alanlar kentsel dönüşüme dahil edildi. Söz konusu alanlar içindeki harca esas değer üzerinden belediyelerce devredilen Hazine’ye ait taşınmazlar; kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak. Konya’nın Derbent ilçesindeki bazı bölgeler de “Konya Derbent Aladağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” olarak tespit ve Resmi Gazete’de ilan edildi.

Emlakjet Haber