Dekorasyonda Göz Hilesi Yaratmanın Yolları

Metropollerde yaşamın artmasıyla beraber evler küçülüyor ve kullanım alanları gittikçe daralıyor. Bir mekânı daha güzel ve ilginç hale getirebilmek için dekoratörler tarafından da sıklıkla tercih edilen küçük hilelere başvurabilirsiniz. Evinizi dekore ederken küçük dekorasyon hilelerine başvurarak evinizi olduğundan daha geniş, ferah ve aydınlık gösterebilirsiniz. Emlakjet.com ailesi olarak evine küçük dokunuşlar yapmak isteyen okurlarımız için dekorasyonda göz hilesi yaratma ipuçlarını derledik.

Dekorasyon Hileleri

Fazlalıklardan kurtulun.

Bir evde iyi bir görüntü sağlamanın en önemli anahtarı düzenli olmasıdır. Gereksiz eşya yoğunluğu evinizi olduğundan küçük ve basık gösterir.

Duvar renginizi açık renklerden seçin.

Duvarlarınızda açık renkleri tercih etmek odalarınızı daha geniş ve ferah gösterir. Renkli aksesuarlar kullanarak renk kontrastını dengeleyebilirsiniz.

Kartonpiyerle göz yanıltın.

Kartonpiyer veya alçı duvar süslemelerini duvar renginden daha açık bir tona boyayarak duvarlarda geriye doğru itilmiş bir görüntü yakalayabilirsiniz. Yaratacağınız bu göz yanılsaması odanızı olduğundan daha büyük gösterir.

Gün ışığını kullanın.

Bir evi en ferah gösterecek unsurlardan biri gün ışığıdır. Eviniz gün ışığı alıyorsa olabildiğince ışığı kullanmaya çalışın. Aydınlık olmayan alanlarda doğru aydınlatmaları tercih ederek aydınlık bir alan sağlayabilirsiniz. Köşe noktalarda lambader kullanarak da aydınlık ve geniş bir ortam sağlayabilirsiniz.

Ayna kullanın.

Aynalar küçük bir alanı daha büyük göstermek için harika bir seçimdir. Öte yandan camların karşısına yerleştirerek parlaklığı artırarak aydınlık bir görüntü sağlayabilirsiniz. Evinizde küçük hileler yaratacak olan aynalar dekoratif olarak boş bir alanı doldurmak içinde iyi bir seçim olacaktır.

Mobilyalarınızı doğru konumlandırın.

Mobilyalarınızı duvara yakın olarak konumlandırmanız odayı olduğundan çok daha geniş gösterir ve daha samimi bir ortam oluşturmanızı sağlar.

Fonksiyonlu mobilyalar tercih edin.

Çok fonksiyonlu mobilyalarla evinizdeki eşya sayısını azaltma ve saklama alanlarınızı artırma şansı yakalayabilirsiniz. Böylelikle evinizde daha geniş ve ferah bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Alçak mobilyalar tercih edin.

Göz hizasının altında boyuta sahip mobilyalar tercih ederek odanızın olduğundan daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz.

Yatağınızın başında perde kullanın.

Yatağınızın başına ve ayak ucuna perde asarak odanızı olduğundan daha derin gösterebilirsiniz.

Dar alanlarda kalın perde kullanmayın.

Kalın ve dökümlü perdeler geniş alanlarda şık bir görüntü oluştururken küçük alanlarda tam tersi bir duruma neden olur. Küçük alanlarda stor perdeler tercih ederken alanı olduğundan daha ferah gösterebilirsiniz.

Bu konuya benzer olan yazıları okumaya devam etmek için Emlakjet.com sitesi üzerindeki blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

0 Takipçi