Eşyalı Kiralık Daire Ararken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kiralık ev ararken kimileri eşyalı ev seçeneklerini değerlendirirken kimileri de yok ben başkasının eşyasını kullanmam diyerek eşyasız ev seçeneklerine yöneliyor.

Peki ama, dairenin eşyalı olması ne anlama geliyor? Tutacağınız ev; beyaz eşyasıyla, yatak odasıyla, koltuk takımıyla, dolaplarıyla eksiksiz bir ev veya belli başlı birtakım eşyaların bulunduğu bir ev olabilir. Ev sahibi veya emlakçı ilanı verirken, evde bulunan eşyaların neler olduğunu belirtir ve bu eşyalar kira süreci boyunca sizin kullanımınıza sunulur. Kiracılık süresinin bitiminin ardından ise tüm eşyaları aldığınız gibi bırakmanız sizden beklenir. Eşyalı kiralık daire tam benlik diyenlerdenseniz sizler için araştırdığımız avantaj ve dezavantajlara bir göz atmanızı öneriyoruz.

Eşyalı Kiralık Dairenin Avantajları

Yeni bir eve taşınacaksınız ancak daha önceden hiçbir eşya almadıysanız, vay sizin halinize. Neden mi? Eğer bu soruyu soruyorsanız, henüz elinize kağıt kalem alarak bu taşınma işleminin size ne kadara mal olacağını hesaplamamışsınız demektir.

Hem eşyaların fiyatlarını hem de kiraların ücretlerini duyanların dudaklarının uçukladığı bir dönem yaşıyoruz desek abartmış olmayız. Durum böyle olunca da kiraya bir miktar daha fark vererek eşyalı bir daireye taşınmak çok daha cazip hale gelebiliyor. Özellikle yalnız yaşıyorsanız veya öğrenciyseniz eşya ile ilgili bir masrafa girmenize gerek kalmadan sahibinden eşyalı kiralık daire tercihi ile rahat bir nefes alabilirsiniz.

Üstelik eve ilk taşınacak kişi de sizseniz, değmesin kimse keyfinize. Adeta kendiniz dekora etmişsiniz gibi konforlu bir şekilde yeni evinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Alacağınız birkaç ufak dekorasyon ürünleri ile kendi zevkinizi de eve yansıttınız mı tamamdır bu iş.

Keyfi veya iş gereği sık aralıklar ile taşınmak durumunda kalanlar için de eşyalı kiralık eve taşınmak oldukça avantajlı bir durum oluyor. Bu şekilde hem taşınma esnasında zarar gören eşyalar olmadan rahatlıkla ev değiştirmenin kolaylığını yaşıyor hem de nakliye masrafından kurtulmuş oluyorsunuz. Özellikle sürekli şehirler arası taşınma söz konusu ise, kesinlikle eşyalı kiralık daire tercihinde bulunulmasını öneriyoruz.

Bunun dışında taşınırken, İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde hem stüdyo dairelerin yaygınlaşması hem de mevcut dairelerin genelde dar olması sebebiyle birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Bu sorunların başında da yine eşya problemi geliyor. Bu sebeple eşyalı ev kiralayarak yeni eve taşınırken oluşan sığamama durumunu da ortadan kaldırabilirsiniz.

Eşyalı Kiralık Dairenin Dezavantajları

Eşyalı kiralık ev seçiminde bulunmanın en büyük dezavantajı kendi zevkinize göre ev dekorasyonunu yapamıyor olmanızdır. Evin içerisinde bulunan eşyalar kira sözleşmesi yapılırken yazılır ve evden ayrılırken de bu eşyaların yerinde olması kiracıdan beklenir.

0 Takipçi