Ev Dekorasyonunda Şıklık Yaratan Temalar Nelerdir?

Evinin harika görünmesini herkes ister. Peki bunun için hangi noktalara dikkat edilmelidir? İşte tüm detaylar yazımızda.

Ev Dekorasyonu İçin Önemli Noktalar

Ev dekorasyonunda şıklık içeren her detay önemlidir. Bu yüzden ön planda olan bazı dekorasyon temalarını sizler için derledik.

1) Modern dekorasyon, mobilya dâhil her alanda sadelik ön plandadır. Modern stiliniz tamamen zarif olmalıdır. Bu yüzden modern bir still için fazla karmaşaya ve ağır aksesuarlara yer yoktur.

2) Minimalist konsept, Avustralya'da bilinen bir kavramdır. Bu stilde mobilyalar daha çok basit ve işlevseldir. Dekorda herhangi bir eşya aşırı ya da gösterişli değildir.

3) Endüstriyel tarz, bir depodan veya kentsel bir kuş bakışı görüntüden ilham almaktadır. Fonksiyonel mobilyalar ve yüksek tavanlar, eski ahşap kullanımı, sarkan metal ışık fikstürleri oldukça çok karşımıza çıkar.

4) Yüzyıl modernliği, çoğunlukla 1950'ler ve 1960'ların tasarım tarzına geri dönüş olduğu söylenebilir. Bu dekorasyonda, retro nostalji ve bazı minimalizm seçenekleri vardır. İşlevsellik ve rahatlık bu tasarımın en önemli özelliğidir.

5) İskandinav tasarımı, İskandinav ülkelerindeki yaşam sadeliğinin tasarıma yansımasıdır. Bu tarz basit ve sade olmasının yanı sıra, çoğunlukla sanat eseri izlenimi verir. Mobilyalarda işlevselliğin dışında etkileyici ilginç çizgiler bulunur. Doğal aydınlatma, az aksesuar ve işlevsel mobilyalar İskandinav tasarımların ana öğelerini oluşturmaktadır.

6) Geleneksel tasarım, klasik ayrıntılar, gösterişli mobilyalar ve çokça aksesuar karşımıza çıkar. Bu tarz, Avrupa sanat stiline dayanır. Mobilyalar, çeşitli desenler içeren kadife, süslü detaylara ve kumaşlara sahiptir.

7) Fransız tasarımı, sıcak, dünyevi renkler, süslenmiş mobilyalar Fransız tarzda dikkat çeken unsurların başında gelir. Bu stili basitçe açıklamak gerekirse bir çiftlik evi ilhamı vardır. Fransız tasarımı yumuşak ve sıcak tonları kırmızı, sarı ve tuğla gibi doğal malzemeler içerebilir. Bunun dışında süslü porselen tabaklar, dantellerle bezenmiş çarşaflar ve yatak örtüleri ön plandadır.

8) Bohem, ev dekorasyonu ve moda için bilinen bir tarzdır. Hem samimi hem de sakin bir yaşam tarzını yansıtır. Bu tarz evlerde vintage mobilya, kilimler ve basit kullanımlı eşyalar bulunur. Bohem stili oluşurken minder ve konforlu oturma alanları tercih edilir.

9) Rustik tasarım, doğallıktan esinlenir. Ahşap ve taş gibi ham materyaller ön plandadır. Rustik tasarım aksesuarları ahşap kirişler, tonozlu tavanlar gibi özelliklerin içerebileceği sıcak bir tasarıma uygun tarzdır.

10) Hollywood regency şeklinde de bilinen Hollywood ihtişamı, lüks ve zengin bir tasarım tarzıdır. Bu tarzda öne çıkan noktalar; kadife mobilyalar, tafting ve antikalar, Viktorya dönemi tasarımının bazı özellikleri. Koyu renk ön planda olmakla birlikte, kırmızılar ve turkuaz tonlar da dikkat çeker.

11) Sahil tarzı, Hamptons tarzı olarak bilinen bu tarz Amerika sahillerini anımsatan izler taşır. Temel özellikleri; mavi ve yeşillerle eşleştirilen nötr tonları olan renk paletleri, mobilyalar çoğunlukla beyaz veya bejdir. Bu stilde aksesuarlar denizden ilham alır. Bu tarzın amacı konfor ve huzur sağlamaktır.

0 Takipçi