İstanbul’da Arsa Yatırımının Kazandıracağı İlçeler ve Köyler?

Kentleşmenin arttığı İstanbul, hala konut projelerine uygun ve değerlenecek ilçeleri ile göze çarpıyor.

İstanbul’da Arsa Yatırımı Yapabileceğiniz Bölgeler

Şehirleşmenin sonucu olarak yapılan tüneller, yollar, köprüler ve ulaşım ağları aracılığıyla geçmişte herhangi bir evin olmasının tahmin edilmediği bölgelerde, artık yatırım için harika alternatifler yer alabiliyor. İstanbul’un pek çok noktasında yapılan inşaatlarla beraber sadece ev alanları değil ayrıca ofis alanları gibi yerlerde de artan ihtiyaçlara karşılık vermek üzere projeler hazırlanmaya devam etmektedir. Bazı bölgelerde gerçekleştirilen projelerle İstanbul’daki pek çok ilçe değerlenmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra öncelikle konut odaklı bir değerlendirme yapıldığında, ön plana çıkan İstanbul ilçeleri arasında Maltepe, Kadıköy, Küçükçekmece ve Kasımpaşa gibi bazı bölgeler göze çarpıyor. Bu bölgelerin ön planda olmasının en önemli sebebi ise ulaşım açısından sağladığı kolaylıklardır. Kentin birçok bölgesine ulaşma imkânı sağlayan bölgelerin, ayrıca merkezi alanlar olması sayesinde uzun vadeli yatırım düşünenler için ideal bölgeler arasında olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda Sancaktepe, Büyükdere, Kartal, Ümraniye, Topkapı, Yenibosna ve Basın Ekspres gibi bölgeler de sahip oldukları ulaşım potansiyeli sayesinde ve yeni projelerle daha da değerlenen ilçeler arasında kendilerini gösteriyor. Yeni projelerle beraber şehir merkezlerinin dışında kalan bölgelerin de değerleneceği düşünülüyor. Özellikle İstanbul Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile beraber dikkat çeken yerler sıralanıyor. Bununla birlikte Beykoz, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Esenler ve Küçükçekmece gibi bölgeler ulaşım bağlantıları sayesinde ilgi görüyor. Aynı zamanda Silivri ve Büyükçekmece gibi bölgelerin de değerini arttıran yerlerden olması bekleniyor.

Kısa Vadeli Yatırım Bilgileri

Kısa vadeli yatırımlar için Küçükçekmece, Başakşehir ve Bağcılar gibi bölgelerde konut ve işyeri fırsatları oldukça ilgi odağı durumunda. Bu bölgeleri öne çıkaran noktalar bölgede gerçekleşen gelişmelerdir. 3. Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ve yeni havalimanı bu ilçelerin dikkat çekmesini sağlıyor. Yeni Havalimanı, Şehir Hastanesi gibi projelerle beraber pek çok şirketin ofislerini bu bölgeye taşımasıyla buralar daha da ön plana çıkmaktadır. Bu yatırımların sağladığı istihdam ile bu ilçelere talep artacaktır.

Uzun Vadeli Yatırım Bilgileri

Uzun vadeli yatırım için ilk öneri gayrimenkul tipi arsa yatırımı olacaktır. İstanbul’da satılık arsa hususunda Çatalca ve Arnavutköy hala dikkat çekmektedir. İstanbul, bu alanlarda gelişmeye devam edecek ve konut ihtiyacı bu arazilerle karşılanacak. Tarla almak iyi bir yatırım mı diye merak ediyorsanız tarlaların bazıları hisseli tapu olduğu için yatırımcıların geri çekilmesine sebep oluyor. Fakat istenilen arazinin bulunduğu bölgenin sahip olduğu potansiyelleri iyi değerlendirip risk ve fiyat analizi ile önemli yatırım fırsatları bulabilirsiniz. Doğru bir analiz için gayrimenkul danışmanı ile çalışmak yararlı olabilir. Aynı zamanda arazi yatırımı için yapılan değerin uygun olup olmadığını belirlemek için bütün şartlar gözden geçirilmeli. Çatalca ve Arnavutköy sahasında potansiyeli ve maliyet analizi hoşunuza giden arsa fırsatları ilerde mutlaka karşılığını verecektir.

0 Takipçi