İstanbul’da Son 2 Yılda En Çok Hangi İlçe Değer Kazandı? İstanbul’un Yükselen Semtleri Nereler?

Gayrimenkul yatırımında kısa zamanda yüksek kar elde edebileceğiniz bir şehir olan İstanbul'da, son iki yılda en çok hangi ilçelerin değeri yükseldi sizler için araştırdık.

2020 yılında ev sirkülasyonu oldukça hızlı olan ilimiz İstanbul’un yükselen semtleri hakkında derlediğimiz bu yazıda İstanbul’da değerlenmiş ya da değerlenecek kesimler hakkında bilgi edinebileceksiniz. Bu tip bir bilgiyi araştırırken buna neyin karar verdiğini bilmek önemlidir. Bir yerin değer kazanmasının pek çok parametresi vardır. İstanbul’un farklı yerlerine dağılmış şekilde konut projesi geliştiren firmaların hangi kesimlere öncelik verdiğini araştırmak bu noktada faydalı olacaktır. Böyle bir değerlendirme sonucunda göze çarpan semtler arasında Karaköy, Esenler, Beyoğlu ve Ataşehir bulunmaktadır. Yeni konut projelerinin gerçekleşeceği yerlerde doğal haliyle satılık mülk fiyatları da artış göstermektedir. Bunlara ek olarak ulaşım imkânlarının artışı göze alındığında Basın Ekspres, Yenibosna, Topkapı, Kartal, Kozyatağı, Ümraniye, Sancaktepe ve Büyükdere semtlerinin öne çıktığı görülüyor. Bir evin merkezî olması dışında sahip olabileceği avantajlar arasında etrafında bulunan prestijli mekânlar da bulunmaktadır. Bu açıdan bakmak gerekirse Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı çevresindeki evler de değerlenmiş durumdadır. Köprünün yapımı ile birlikte özellikle Şile ilçesi bölgesi daha da değerlenmiş durumdadır.

İstanbul’un Değerlenecek Yerleri Arasında Hangi Semtler Var?

Çoktan değerlenmiş olan semtlerin yanı sıra değerlenmesi beklenen yerlerin de verileri vardır. Kısa bir araştırma yapıldığında görülecektir ki Kadıköy, Kasımpaşa, Küçükçekmece ve Maltepe gibi semtlerin yakın zaman içerisinde değerleneceği görülmektedir. Fark edileceği üzere bu semtler aynı zamanda ulaşım imkânının bol olduğu yerlerdir. Şehrin diğer yanları ile karşılaştırıldığında merkezî oldukları da göz önünde bulundurulursa bu tip semtlerin aslında neredeyse hiç değer kaybetmediği görülmektedir. Bu sebepten ötürü, uzun vadede yatırım yapmak isteyen kişiler için uygun yerler arasındadırlar. İstanbul’un büyük bir şehir olduğu da göz önüne alınırsa sadece İstanbul içi değişkenler yetmeyecektir. Çanakkale Köprüsü’nün yapımı ile birlikte Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinin değerlenmesi öngörülmektedir.

İstanbul’da Prim Yapacak Semtler 2020

Yukarıda da belirtildiği üzere, bir semt ne kadar çok çeşitli toplu taşıma yoluna sahipse o kadar çok değerlenmesi öngörülmektedir. Bu mantık ile yürümek gerekirse yapılacak metro hattı sayesinde Sancaktepe ve Beylikdüzü semtlerinin değerlenme potansiyeline sahip olduğu fark edilecektir. Ulaşım ve konum gibi faktörlerin yanı sıra, şehirdeki kentsel dönüşüm projelerine de bir göz atmakta fayda olacaktır. Zeytinburnu, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Güngören ilçeleri bu sebepten ötürü değerlenme potansiyeline sahip bölgeler arasında yer almaktadır. Beş yıl önce yapılan tahminlerin aksine, yapılan son araştırmalara göre en az oranda değerlenmiş olan ilçe Beyoğlu oldu.

İstanbul'da yatırım değeri yüksek olan ilçelerden ev sahibi olmak için buradan istediğiniz ilçe ve semte akıllı filtreleme özelliği ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

0 Takipçi