Alsancak’ta devlerin projesi 6 ayda tasarlanacak

Teknik Yapı ve Halk GYO, İzmir’de Emlak Konut GYO arsasında başlayacakları dev projenin tasarımını 6 ay içinde gerçekleştirecek. Ticaret, konut ve turizm alanları ile karma özelliklere sahip olacak proje, Halk GYO’nun da İzmir’deki ilk gayrimenkul projesi

Emlak Konut GYO’nun İzmir Alsancak’taki iki ayrı parselden oluşan yaklaşık 47 dönümlük arazisi için Haziran’da açtığı arsa karşılığı gelir paylaşımı ihalesini kazanan Teknik Yapı , projede işbirliği yaptığı Halk GYO ile işbirliklerini duyuran basın toplantısını düzenledi. Toplantıda özel sektör ve kamuyu bir araya getiren ve İzmir’in gayrimenkul sektörüne değer katması planlanan projenin tasarımının 6 ay içinde tamamlanacağı belirtildi.

Gelir ve giderler yarı yarıya paylaşılacak

İhale şartlarına uygun olarak ticaret, konut ve turizm alanlarından oluşacak karma özellikli projede kültürel fonksiyonları barındıracak yapılar, park, otel, ibadet alanı, ofis ve konutlar yer alacak. Emlak Konut GYO’nun Alsancak’ta hayata geçecek olan karma projeden elde edilecek hasılatın en az 585,2 milyon lirası Emlak Konut GYO’ya aktarılacak. Proje de, tüm gelir ve giderler ile elde edilecek kar yarı yarıya paylaşılacak.

İzmir firmaların yatırım radarında

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, İzmir’in önemine değinerek ulusal ve uluslararası birçok firmanın yatırım yapılabilir şehirler listesinde yer aldığını vurguladı. Durbakayım İzmir projesinin bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak ulusal bir yatırım olması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Halk GYO olarak İzmir’de imza atacakları ilk gayrimenkul projesi olması itibariyle ayrı bir motivasyonla projenin çalışmalarına hızla start vereceklerini ifade eden Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Feyzullah Yetgin de “Halk GYO olarak ülkemizi ileri taşıyacak işlere imza atarken ülkemizin önemli gayrimenkul şirketleriyle iş birliklerine de giriyoruz. Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla kurduğumuz bu ortaklıklar daha güçlü bir Türkiye idealimizin çerçevesini oluşturuyor. Son olarak, bugün bizleri buluşturan İzmir Alsancak Projemiz için önemli bir ortaklığa imza attık ve gayrimenkul sektörü nün önde gelen kurumlarından Teknik Yapı ile güçlerimizi birleştirdik. Projemizin tasarım aşamalarını altı ay içinde bitirerek inşasına başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Emlakjet Haber

0 Takipçi