Arap yatırımcılar, Yalova piyasasını hareketlendirdi

Arap yatırımcıların sağlık ve termal turizm için ziyaret ettiği Yalova, 40 milyon TL’si 2017 yılında olmak üzere 2 senede 87 milyon TL yatırım alarak hızlı bir yükselişe girdi. Şehirde uzun süreli kalkınma planları yapılıyor; Yalova’nın hem gayrimenkulde hem de turizmde yatırım için bir cazibe merkezi hâline gelmesi için çalışılıyor

Yalova , özellikle sağlık ve termal turizm olanakları sayesinde Arap turistlerin ilgi odağı hâline geldi. Yabancıya konut satışına getirilen teşviklerle şehir, dikkat çekici bir yatırım alternatifi olarak öne çıkıyor. 40 milyon TL’si 2017 yılında olmak üzere son 2 yılda ise 87,5 milyon TL’lik yatırım miktarına ulaşan Yalova, hızlı bir gelişim ivmesi gösteriyor.

3,5 yılda park sayısı 2 katına çıktı

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın verdiği bilgiye göre şehrin 2018 yılı için yatırım beklentisi 47,5 milyon TL olarak belirlendi. Salman, artan nüfus ve bölgeyi tercih eden yatırımcıları da içine alan bir kalkınma çalışması yürüttüklerini kaydetti. 2018 yılı bütçesinin % 25’inin ayrıldığı çalışmalarla Yalova’nın cazibe merkezi hâline getirilmesi hedefleniyor. 2016 yılında 137.000 seviyesinde olan Yalova nüfusunun takip eden dönemde 5.000 civarında artış göstermesi de beklentiler arasında. Yalova’da son 1 yılda 80.000 metrekare parke yol, 27 kilometre stabilize ve 4 kilometre asfalt yol inşa edildi. 3,5 yılda kentteki park sayısı 2 katına çıktı. 54 yeni park, şehre kazandırılarak 100.000 metrekare yeşil alan üretildi.

Atatürk’ün evi yenileniyor

Belediyenin 5 yıl önce ihaleye çıkardığı Yalova Arboretum’u için Arap menşeili bir firma ile anlaşılmış durumda. Plan doğrultusunda arboretuma termal bölgeden sıcak su da getirilecek. Şehirde, Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova ile özdeşleşmiş sembol evi Yürüyen Köşk için de çalışmalar yürütülüyor. Anıtlar Kurulu’ndan onay alınan projeyle köşkün çevre düzenlemesine bisiklet yolları, asfalt ve aydınlatma sistemleri kazandırılacak.

Emlakjet Haber

0 Takipçi