Ayda 1.250 TL taksitle öğrenci evi alıp işletme dönemi!

Sakarya’da başlatılan yurt projesi Univa ile sektörde ilk kez bireysel yatırımcılar, ‘yurt’a yatırım yapabilecek. Ayda 4-5 bin liralık geliri bile olanlar, ayda 1.250 TL taksitle Univa’dan 45 metrekare, 3 kişilik bir öğrenci evi alabiliyor. 130 bin TL satış bedelli bu oda, onlar adına kiralanıyor ve 1.500 TL kira geliri elde ediliyor. 5 yıl kira garantisi sunan sistemde, yatırım ise 8 yılda geri dönüyor. Projenin ikinci etabı ise yarın satışa çıkıyor

Sakarya Üniversitesi’nin karşısında ABD’li yurt işletim ve yönetim şirketi Asset Campus ile işbirliğine giderek Sakarya’da Univa adında bir 'öğrenci evi- kampüs' projesini başlatan Erkanlı Grup , bu proje ile ilk kez bireysel yatırımcıların ‘yurt’dan ‘öğrenci evi’ satın alarak, gelir edebileceği, ancak tüm süreçlerin şirket tarafından yönetileceği yeni bir yatırım modeli başlattı. İlk etabı satılan ve ikinci etabı yarın satışa çıkarılacak proje ve yatırım modeli ile ilgili detayları Erkanlı Grup Genel Müdürü Başar Demirel, Emlakjet ’e anlattı.

Univa 2.400 kişilik yatak kapasiteli

Sakarya Üniversitesi’nin tam karşısında 30 bin metrekare arsa ve 60 bin metrekare proje alanı bulunan kampüs konseptindeki projenin 2015’in sonunda start aldığını belirten Demirel, toplam 7 blokta 808 öğrenci evi ve 2.400 yatak kapasitesine sahip olacak proje de 2 bloktan oluşan ilk etabın kaba inşaatının ve satışlarının tamamlandığını, ikinci etabın satışlarına ise başlanmak üzere olduğunu kaydetti.

5 yıl boyunca kira garantisi de var

Her birinde 3 öğrencinin kaldığı 45 metrekarelik öğrenci evleri olduğunu ve 130 bin TL’den satıldığını belirten Demirel, sistemi şöyle anlattı: “Ayda 4-5 bin lira geliri olan herkesin yapacağı bu yatırımda, tüm gelir havuzda toplanıyor ve gelirin yüzde 60’ı tüm yatırımcılar arasında eşit olarak bölüştürülüyor. Tam kapasite doluluk oranında öğrenci başında Sakarya’daki piyasada ortalama yurt fiyatı 800-850 TL. Bizde 3 kişilik oda fiyatı 2.570, % 60’ı ise 1.520 TL yapıyor, yani 130 bin TL verdiğiniz bir daireden 1.500 TL kira geliri elde ediyorsunuz. Sadece kira gelirini baz alıp hiç artış olmayacağını ve değer artışını da katmadığınızı düşünürseniz 8 yılda bir geri dönüşü var. 5 yıl boyunca satın alma bedelinin % 8’ini ise garanti ediyoruz. Eğer havuz kira getirisi % 8’in üzerine çıkıyorsa, farkı da yatırımcıya veriyoruz. İstanbul’da daire alınmayacak bir paraya, daha kısa sürede geri dönüş imkanı yaratıyoruz. Tüm sistem ise SPK onaylı bir firma tarafından her yıl denetlenecek. Yatırımcılarımıza sağlanan gelir bölüşümü, yurtta kaç kişinin kaldığı, piyasa analizleri ve yeni projelerle ilgili bilgilendirme düzenli olarak yapılacak.”

Holdinglerden, Körfez’den ve sanatçılardan da talep aldı

Peşin 130 bin TL ya da 36.000 TL peşinat ve 3 yıl vadeli, ayda 1.250 TL’lik taksitli cazip bir ödeme seçeneği bulunan projede. satışı tamamlanan ilk etaba lansman döneminde 3 bin kişiden talep geldiğini söyleyen Demirel, gelen talep arasında iş dünyasından, sanatçılardan, holdinglerden, Körfezden ve gurbetçilerden olmak üzere farklı kesimlerden talep geldiğini kaydetti. Projenin satılabilir 550 odalık birimi kaldığını belirten Demirel, projenin öğrenci evlerinin dışında her türlü sosyal faaliyetin olduğu, havuz, fitness, atölyeler, müzik odaları, çalışma alanları ve kültürel faaliyet alanlarının yer aldığı bir kampüs konseptini taşıdığını sözlerine ekledi.

Sakarya’da yurt açığı var

100 bin kişilik bir kampüs bulunan Sakarya’da bunun 78 bininin şehir dışından gelen öğrencilerden oluştuğunu belirten Demirel, şehrin öğrenci potansiyelini şöyle aktardı: “Çok ciddi bir barınma ihtiyacı var. Yurtlarda bir kişilik bile yer bulamıyorsunuz okul çevresinde. Şehir dışından gelip geçici olarak konaklayan 34 bin kişi var. Açık çok ciddi. Bu noktada fiyatlarımız bölgedeki diğer yurtlarla ortalama olarak aynı seviyelerde. Bu da projemizin bir avantajı.”

Anadolu ve yurtdışında zincir olmayı hedefliyor

İstanbul’da Maltepe’de belediye planları onaylama aşamasında olan bir arsaları bulunduğunu belirten Demirel, Maltepe ve Anadolu’da Univa ile yurt alanında ilk zincir markayı yaratmayı ve Türkiye’den sonra yurtdışına da bu markayı taşımayı planladıklarını aktardı. Demirel, 5 yıldaki hedeflerinin 15 bin yatak kapasitese ulaşmak olduğunu da belirtti.

Erkanlı, atık geri dönüşüm ve maden sektörlerinde de var

1998’de Rıza Hüseyin Erkanlı tarafından kurulan Erkanlı Grup, Ankara’da İncek’te 2 gayrimenkul projesini hayata geçirdi, Cezayir’le taahhütlük işleri üstlenen şirket, inşaat ve maden sektörlerinin ardından geri dönüşüm ve atık sektöründe de yatırımlar yapıyor. Şirketin Kocaeli’nde geri dönüşüm sektöründe faaliyette olan bir tesisi var. İstanbul’da bir dönem Kentsel Dönüşüm Derneği başkanlığı da yapan Rıza Hüseyin Erkanlı, İngiltere’de örneklerini gördüğü yurt işletim sistemini Türkiye’ye getirme kararı alıyor. Ardından bu alanda uzman olan ABD’li Asset Campus ile işbirliği süreci sonuçlanarak Sakarya’da Univa projesine start veriyor.

Emlakjet Haber - Nihal Yuvacan

0 Takipçi