Beyaz yakalılar 'dönüşümle' yeniden Gaziosmanpaşa'da

Gaziosmanpaşa’da geçen yıl yapılan bir araştırmada taşınmaların % 27’si, kentsel dönüşüm sebebiyle gerçekleştirildi. Yapı stoğu sebebiyle geçmişte bölgeyi terk etmiş beyaz yakalı çalışanlar, yeni kentsel dönüşümlerle bölgeye geri dönüyor. Tarihi yarımadaya komşu ilk yaşam projesi olan WE Haliç ise Türkiye’nin ‘altyapısı, yolu, sosyal alanları, okulu, camisi ile birlikte’ planlanmış, yani master planlı ilk kentsel dönüşüm projesi

Deprem riskinin yüksek olması sebebiyle 2014 yılından itibaren yapılmakta olan kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Gaziosmanpaşa’da 6 bölgede daha çalışmalar sürerken, 13’ünde ise çok yakında başlayacak. Gaziosmanpaşa bölgesi her geçen gün hayata geçirilen yeni ve nitelikli konut projeleriyle ciddi bir değişimden geçiyor. Gaziosmanpaşa’da yapılan araştırmalara göre geçtiğimiz yıl bölgedeki taşınmaların % 27’si, kentsel dönüşüm sebebiyle gerçekleştirildi. Yapı stoğu sebebiyle geçmişte bölgeyi terk etmiş beyaz yakalı çalışanlar, yeni kentsel dönüşümlerle bölgeye geri dönüyor. Tarihi yarımadaya komşu ilk yaşam projesi olan WE Haliç ise Türkiye’nin aynı zamanda ‘altyapısı, yolu, sosyal alanları, okulu, camisi ile birlikte’ planlanmış, yani master planlı ilk kentsel dönüşüm projesi olarak dikkati çekiyor.

Metrekare fiyatı 6.300 TL’den başlıyor

Ilgın İnşaat’ın başlattığı WE Haliç projesi, bölgede sosyo-kültürel değişimi sağlayan önemli etmenlerden biri olarak öne çıkıyor. Metrekare fiyatlarının 6.300 TL’den başladığı projeye özellikle beyaz yakalılar ve daha önce bölgeyi terk edenler yatırım yapıyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak, kalitesiz yapı stoğu sebebiyle geçmişte bölgeyi terk etmiş insanların, proje aracılığıyla döndüğünü ve hatta projeye özellikle beyaz yakalı çalışanların ilgi duyduğunu belirtti. Bucak, “2016 yılında Avrupa yakasında içinde yaşayan en fazla sayıda insanın taşındığı yer olan Gaziosmanpaşa’da yatırımcılarımız üzerinde yaptığımız araştırmaya göre bölgenin yatırımcıların gözündeki cazibesi artmış durumda. Kalitesiz yapı stoğu sebebiyle geçmişte Gaziosmanpaşa’dan taşınmış insanlar, artık bölgeye geri gelmeye başlıyor” dedi.

2020’deki teslimlerde prim kazandıracak

11 blokta 1.057 daire ve 27 ticari ünite bulunan projede stüdyodan 5+1’e kadar, 50-290 metrekare aralığında büyüklüklerde değişen konut tipleri sunuluyor. Yaşamın 2020 yılında başlamasıyla metrekare fiyatının 10.000 TL’ye ulaşması öngörülüyor. Ayrıca inşasına 2018 yılında başlanacak, 2019 yılında da faaliyete girmesi beklenen Mecidiyeköy-Mahmutbey ile Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Sultangazi metro hatları, Haliç Tramvayı ve proje aşamasında olan Alibeyköy-Eyüp yatırımları bölgeye ciddi değer kazandıracak.

Bağlantı yollarıyla merkeze yaklaştı

Gaziosmanpaşa’nın çehresinde bahsi geçen değişimi sağlayan bir diğer etmen, bağlantı yollarıyla İstanbul’un işlek noktalarına mesafesinin 10-20 dakika gibi kısa sürelere indirilmiş olması. Bunun yan sıra proje 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’ne 8, Atatürk Havalimanı’na 10, Mecidiyeköy’e 7 dakika mesafede olmasıyla zaman kazandırıyor.

Bölgenin prestij caddesi üzerinde yükseliyor

We Haliç projesi, 65 derslikli okulu, okula hizmet verecek yurdu, 2.500 kişilik camisi, 3.000 metrekarelik sosyal aktivite alanı ve seçkin markaların yer alacağı Prestij Caddesi ile çok kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesi. Proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin prestij cadde ilan ettiği, Gaziosmanpaşa ve Eyüp’ü bağlayan İslambey Caddesi’nin stratejik bir noktasında yükseliyor. Bu caddenin ileride İstiklal Caddesi gibi işlek bir hat olacağı öngörülüyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi