Eminönü- Alibeyköy arası tramvayla 30 dakikaya iniyor

Eminönü’nden Alibeyköy’e sadece 30 dakikada gidilebilmesini sağlayacak tramvay projesi için inşaat çalışmaları başladı. 14 istasyonu olacak tramvay hattı için Haliç’e yapılacak dolgu öncesi, kazık çakma işlemi sürüyor. Projenin 2019’da tamamlanması planlanıyor

10 kilometrelik bir hatta çalışacak ve 14 istasyonu olacak Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı için çalışmalar başladı. Feshane ve Eyüp Anadolu Lisesi arasındaki 900 metrelik bölgede başlayan, Haliç Kongre Merkezi’nin tam karşısında yer alan çalışmalarda, yapılacak dolgu alanları için onlarca kazık çakıldığı görülüyor. Tramvay hattının kullanıma açılmasıyla Eminönü’nden Alibeyköy’e sadece 30 dakikada geçilebilecek. Tek yönlü 25 bin yolcunun taşınacağı hat 2019’da tamamlanacak.

Alibeyköy Cep Otogarı’na kadar uzayacak

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının proje sinde belirlenen istasyonları ise şu şekilde: Eminönü Meydanı, Küçük Pazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp Teleferik, Eyüp Devlet Hastanesi, Silahtarağa, Sakarya Mahallesi, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro, Alibeyköy Cep Otogarı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi