En gözde konutlar Emlakjet’le bir tık mesafede

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet.com, ‘projeler’ sayfasıyla bir tıkla sıfır konut projelerine toplu olarak ulaşma imkanı veriyor. Keyifli ve hızlı bir ev bulma deneyimi yaşamak isteyen alıcılar, proje, firma ya da semt adını yazarak kriterlere uygun tüm projeleri karşılaştırabiliyor

Eylül ayı ve ardından beklenen yılın son çeyreği, gayrimenkul sektörü nde sezonun yeniden canlandığı ve firmaların yılsonu satış hedeflerine ulaşmak için kampanyalar geliştirdikleri bir dönem. Emlak Konut GYO yüklenicilerinin 22 konut projesinde % 5 peşinat ile kredi ödemelerinin 2019’da başlamasını kapsayan ve 31 Ekim’e kadar devam edecek kampanyası da bunların başında geliyor. Markalı konut projeleri sıfır ve ikinci elde hızla büyürken, bir yandan da yeni lansmanlar yapılmaya devam ediliyor.

Projeyle ilgili detayları alıp firma ile anında iletişime geçilebiliyor

En gözde projeler i, detaylı özellikleriyle tek bir noktada bulup karşılaştırmak ise, özellikle dijital nesil olarak adlandırılan Y ve Z kuşağının ‘pratik’, ‘keyifli’ ve ‘hızlı’ ev bulma ihtiyacına da cevap veriyor. Türkiye genelinde satılık ve kiralık 500 bine yakın ilana sahip olan, yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet.com ’da yer alan “Projeler” sayfası altında ikinci el konutlarda olduğu kadar sıfır konut projelerine toplu olarak ulaşmak, her biri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.

Tüm Türkiye’den en gözde projelerle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı “Projeler” bölümünde yalnızca proje ismini, firmayı ya da semt adını yazarak kriterlere uygun tüm projeleri karşılaştırmalı olarak inceleme fırsatı sunan sitede fiyat aralığı ve en güncel teslim tarihi bilgileri de yer alıyor. Projeyle ilgili sayfaya giriş yapan kullanıcılar haritadaki konumunu, sokak görünümünü, proje fotoğraflarını, proje kapsamında yer alan sosyal olanakları ve iletişim bilgilerini görebiliyor; proje geliştiricisi ile anında iletişime geçebiliyor. Proje firmaları ise Emlakjet.com tarafından kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen ve dijital bir CRM altyapısıyla birlikte sunulan Jethat aracılığıyla, kendilerine gelen aramaları daha iyi ve verimli şekilde yönetebiliyor.

En gözde konutlar Emlakjet’le bir tık mesafede

Satışların % 47’si sıfır konut projelerinde

Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, sıfır konut projeleri nin toplam gayrimenkul pazarındaki yerine ilişkin değerlendirmesinde, “Günümüzde ev bulma yöntemleri eskiye göre büyük değişiklik gösterdi. Ev arayışında olanların tek arzusu yeni veya ikinci el ayırt etmeden hayalindeki eve en hızlı ve kolay şekilde ulaşmak. Özellikle ikinci el konutlar için pek çok alternatife tek adresten ulaşmak mümkün iken, tüm konut satışlarının ortalama yüzde 47’sini oluşturan sıfır konut projelerini tek bir alandan inceleyebilme fırsatı bulamıyorlar. Bu projelere de her geçen gün artan bir ilgi var” diye konuştu.

Sıfır konuta ilgiyi dijital kuşak tercihleri belirliyor

Kunter, “Önümüzdeki dönemde konut tercihlerinin belirleyicisi olacak Y ve Z kuşağı, teknolojik altyapısı, akıllı bina özellikleri, fonksiyonelliği nedeniyle bu konutlara yönelim gösteriyor. Demografik değişimler, Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak üretilmiş güvenilir konutlara yönelik talep, değerlenen bölgelerde prim cazibesi ve son dönemde ödeme vadelerinde sağlanan kolaylıklar da bir araya geldiğinde sıfır konut projelerinin yükselen bir trend içinde olduğunu görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İnternetten konut araması, son 5 yılda % 50 arttı

Kunter’in verdiği bilgiye göre, 2016 verileriyle İstanbul’da markalı konutlarda daire sayısı 2014-2016 yılları arasında yüzde 30 büyürken, markalı proje sayısındaki artış oranı yüzde 41 seviyesinde. Markalı konut piyasası da kendi içinde sıfır konut ve ikinci el konut olarak rekabet ediyor. Ancak özellikle sıfır projelere ilişkin ayrıntılı bilgilere bir arada ulaşmak çok kolay değil. İnternetten konut aramasında son 5 yılda yüzde 50 artış yaşandı ve bu oran her geçen yıl daha da artıyor. Konut sahibi olmak ya da yatırım yapmak isteyenler de aradıkları kriterlere uygun konut alternatiflerinin niteliklerini detaylı olarak incelemeye ve üzerinde düşünmeye ihtiyaç duyuyor. Emlakjet.com’un “Projeler” sayfası ise bu ihtiyacı karşılamak üzere sıfır konut bulmayı da hızlı, kolay ve keyifli bir süreç haline getiriyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi