Expat’lar İstanbul’da hangi evleri tercih ediyor?

Rotasyona tabi tutulan çokuluslu şirket çalışanlarının yani expat’ların Zekeriyaköy, Levent, Nişantaşı ve Ulus’taki kiralık 3+1 daireleri tercih ettiğini belirten RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, “Kiraları da dövizden TL’ye geçiyor” dedi

Gayrimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmetleri alanında 260’ı aşkın franchise ofisi ile faaliyet gösteren RE/MAX Türkiye’nin Bölge Direktörü Murat Goldştayn, İstanbul’da kendi ülkesi dışında rotasyona tabi tutulan çokuluslu şirket çalışanlarının yani expat’ların konut ve semt tercihlerini açıkladı.

Expat’ların özellikle Zekeriyaköy, Levent, Nişantaşı ve Ulus’ta bulunan kiralık 3+1 konut ları tercih ettiğini belirten Goldştayn, “Expat’ların tercih ettikleri kiralar 2 bin TL’den başlayıp 10 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Yakın bir zamana dek kiralarını dolar ya da euro üzerinden ödeyen expat’ların bu tercihi son dönemde değişiklik gösterdi. Şu anda ağırlıklı olarak Türk Lirası tercih ediliyor. Bu durumun istisnası olarak, kiralarını döviz cinsinden ödemeyi sürdüren, Levent bölgesinde yaşayan Japon expat’ları gösterebiliriz” diye konuştu.

Evin eşyalı olması ve lokasyon önemli

Expat profilinin ağırlıklı olarak beyaz yakalı çalışanlar ve profesyonel sporculardan oluştuğunu belirten Goldştayn, şöyle devam etti: “Expat’ların büyük bir çoğunluğu, geçici olarak ülkemizde bulunduğu için, kiralamayı tercih ediyor. Satın alma oranları çok düşük. Satın alma genellikle Türk vatandaşları ile evlenme gibi durumlarda oluyor. Evin eşyalı olması önemli bir kriter olsa da en önemli kriterler ulaşım kolaylığı, sosyal olanaklar ve bölgenin demografik yapısı olarak sıralanıyor.”

Emlakjet Haber

0 Takipçi