Galatasaray-Emlak Konut işbirliğiyle Riva’ya dev proje

Galatasaray Spor Kulübü’nün Riva’daki arsası için Emlak Konut’un açtığı ihaleyi Yılmaz İnşaat kazandı. 869.522 metrekare konut alanına sahip olan arazide sebze ve meyve bahçeleri, tarım ve hayvancılık alanlarının da olduğu 206.497 metrekarelik özel orman alanı var

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasındaki protokol kapsamında kulübün Riva’daki 1.076.020 metrekarelik arsası için gerçekleştirilen ihalenin kazananı, Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Tic. A.Ş oldu. İhalenin kazananı şirket, arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 3 milyar 808 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak % 25 ve arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 952 milyon TL taahhüt etti.

Toplamda 869.522 metrekare konut alanına sahip olan arazide ayrıca 206.497 metrekarelik bir de özel orman alanı bulunuyor. Özel orman, sebze ve meyve bahçeleri, ticari ve hobi amaçlı tarım alanları, hayvancılık tesisleri gibi köy ve doğa yaşantısının modern yaşantı ile harmanlandığı birçok farklı konsept bu projede hayat bulacak.

3. Köprü’yle gözde olan Riva’ya değer katacak

Ekolojik yaklaşımlarla tasarlanan proje nin ihalesine 9 firmanın katıldığını söyleyen Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, imzaladıkları sözleşmenin 3. Köprü ve entegre ulaşım alanlarıyla ön plana çıkan Riva ve çevre bölgelerin gelişimine ve potansiyeline değer katacağını düşündüklerini açıkladı. Proje tamamlandığında çok fazla eşi olmayan doğa ve köy yaşantısının günümüz yaşantısı ile harmanlandığı ekolojik bir konseptin hayata geçeceğini kaydeden Kurum, şu değerlendirmede bulundu:

TÜİK verilerine göre, 2016’da büyüme yüzde 2,9 olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. İnşaat sektörü ise ülke büyümesinin biraz önünde gelişim göstererek lokomotif olma geleneğini sürdürdü ve yılı yüzde 7,6 olarak geride bıraktı. 2017’nin ilk çeyreğinde ülke ekonomisi yüzde 5 büyüme gerçekleştirirken sektörün büyüme oranı yüzde 6 olarak gerçekleşti. Aynı şekilde ikinci çeyrekte de 5,1 büyüyen ekonomiye paralel olarak inşaat sektörü de 6,8 büyüdü. Ümit ediyorum ki yükselen ivmemiz devam edecek. Bu değerli arsanın ihalesini başarıyla gerçekleştirmiş olmamız bize ve sektörümüze olan inancın göstergesidir. Türkiye’nin geleceğine ve ekonomisine güvenimiz tam yatırımlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emin adımlarla devam edeceğiz.”

8 mimari gruptan çalışma istendi

Proje ve imzalanan sözleşmeyle ilgili bilgi veren Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz ise İstanbul’un en değerli arazilerinden birinde başladıkları proje için 4’ü yerli ve 4’ü yurt dışı uluslararası çapta firma olmak üzere 8 mimari gruptan çalışma istediklerini belirtti.

Emlakjet Haber

0 Takipçi