Haliç’te yatırımın geri dönüşü 20 yıldan başlıyor

Haliç’te arsa stoğunun azlığı nedeniyle kentsel dönüşümle yenilenen konut projeleri önem kazanıyor. İlçenin Haliç Yat Limanı projesiyle İstanbul’un en önemli turizm ve kültür merkezi olma yönünde gelişeceğini belirten Endeksa.com’un kurucusu Görkem Öğüt, bölgede en kısa yatırımın geri dönüş süresinin 20 yıl olduğunu söyledi

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, Haliç’in kentsel dönüşüm alanında gelişmesiyle İstanbul’un önemli bölgeleri arasında yer aldığını kaydetti. Haliç Yat Limanı projesinin bölgeyi geliştiren bir faktör olduğunu belirten Öğüt, bunun Haliç’i İstanbul’un en önemli turizm ve kültür merkezi olma yönünde geliştireceğini belirtti.

Haliç bölgesinde kentsel dönüşümün başarılı örneklerinden birinin görüldüğünü belirten Öğüt, hayata geçirilen oteller, müzeler, kongre merkezleri ve üniversitelerle bölgenin yaşam ve turizm alanı olarak hızlı gelişim gösterdiğini ifade etti. Bölgenin turizm ve iş merkezi olmasının yanı sıra tarihi yarımada, Taksim ve diğer lokasyonlara ulaşım kolaylığının da avantaj sağladığını söyleyen Öğüt, arsa stoğunun azlığı nedeniyle bölgede kentsel dönüşümle yenilenen konut projelerinin de önem kazandığını dile getirdi.

Haliç’te mahallelere göre fiyatlar nasıl değişiyor?

Endeksa.com verilerine göre, Haliç Bölgesi’nde öne çıkan bölgelerden Kadı Mehmet Efendi Mahallesi’nde ortalama konut satış fiyatı 3.225 TL/metrekare, ortalama konut büyüklüğü brüt 93 metrekare, ortalama konut fiyatı 300.000 TL, satın alınan konutun ortalama geri dönüş süresi 20 yıl. Sütlüce mahallesinde ortalama konut satış fiyatı 3.700 TL/metrekare, ortalama konut büyüklüğü 115 metrekare, ortalama konut fiyatı 423.000 TL, ortalama geri dönüş süresi 22 yıl. Piripaşa Mahallesi’nde ise ortalama konut satış fiyatı 3.725 TL/metrekare, ortalama konut büyüklüğü 109 metrekare, ortalama konut fiyatı 405.000 TL, ortalama geri dönüş süresi 22 yıl.

Emlakjet Haber

0 Takipçi