İzmir’de yatırım için ‘ödüllü’ alternatif: Kuzeyşehir

2017’de Türkiye’nin devam eden en iyi çok katlı projesi seçilen Kuzeyşehir, sanayi, otoyol projesi ve ulaşım açısından İzmir’in büyüme yönü olan kuzey aksındaki Menemen’de inşa ediliyor. Çok katlılıkta yakaladığı denge, sosyal donatı zenginliği ve değerlenme potansiyeli projenin en önemli avantajları arasında. İşte İzmir’de hem yazlık hem kışlık yatırım planlayanlar için tüm sorularla Kuzeyşehir

Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul ödüllerinden Sign Of The City Awards 2017’de Yücesoy Mühendislik’in hayata geçirdiği Kuzeyşehir, Türkiye’nin devam eden en iyi çok katlı projesi seçildi. İzmir’den bir projenin gayrimenkul sektörünün nabzının attığı İstanbul piyasasında bu segmentteki rakiplerini elemesi, dikkat çekti. İzmirli yatırımcıların yanı sıra İstanbul’dan sonra en çok konutun arandığı ve büyük şehirlerde yaşayan beyaz yakalılar tarafından en çok göç alan şehrin İzmir olduğunu düşünürsek, şehirdeki yeni ve nitelikli projeler in önemi daha çok artıyor.

Çevre yolu, planlanan Körfez Köprüsü, Çanakkale Otobanı ve İZBAN (İzmir'de hizmet veren banliyö treni sistemi) gibi etkenlerle özellikle kuzey yönünde gelişme gösteren İzmir’de bu bölgede yer alan Menemen, son dönemde popülerliğini artırdı. İzmir'de arsa yatırımlarının büyük çoğunluğu, Çiğli-Menemen arasında gerçekleşiyor. Son 4 yılda arsa fiyatlarında % 400 artış yaşandığı belirtilen Menemen ise İzmir-Aliağa-Manisa üçgeninde tam ortada kalıyor. İlçenin ilk çok kapsamlı konut projesi ise ‘Kuzeyşehir’. Projenin yatırımcısı Yücesoy Mühendislik’in Yönetim Kurulu Üyesi Evren Gökçöl, Kuzeyşehir ve şirket hedeflerine ilişkin sorularımızı Emlakjet okuyucuları için yanıtladı.

Yücesoy 1.900’ün üzerinde konutu teslim etti

1- Yücesoy Mühendislik, mühendislik kökenli bir firma. Öncelikle bize faaliyet alanlarınızı anlatır mısınız? Kaç yılından beri inşaat sektöründesiniz?

Yücesoy Mühendislik 1989 yılında İzmir’de Cemal Yücesoy tarafından kurulmuş bir proje firması. 1990’lı yıllarda önce resmi sonra özel taahhüt ile Rusya, Almanya dahil olmak üzere taahhüt işleri yapmıştır. 2000’lerin başında ise TOKİ ile konut sektörüne adım atıp; 10’un üzerinde hayırsever okul, otel ve turistik tesis inşa etmiştir. 2000’lerin sonunda Cem Yücesoy’un da şirkete katılması ile birlikte firma olarak, konut alanında yap-sat modeline geçerek konut üretimine başladı. O zamandan bu yana 1.900’ün üzerinde nitelikli konut teslim ettik.

2- Bugüne kadar hangi projelere imza attınız? Bu projeler ağırlıkla nerelerde, ne tür projeler?

Sektörde bugüne kadar İzmir gibi modern, olanaklar sunan bir şehirde geleceği herkesten önce görerek ulaşım ve gelişim akslarına yakın, ulaşılabilir lükste, hayatın içinde olan projelere imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Tasarımın ön planda olduğu, modası geçmeyen, estetiğin ve sosyal yaşamın önem verildiği kadar daima kazanç sağlayacak kriterlerinde buluştuğu projeler inşa ediyoruz. Park Yücesoy Çiğli, Park Yücesoy Karşıyaka, Stüdio City, Yücesoy Mahalle, Yücesoy Statü, Kuzeyşehir, İdeal Ofis, Metro Ofis, Yücesoy Konsept mevcuttaki projelerimiz. Devam eden süreçte Bornova’da, Villakent’te başlayacak projelerimiz var. Firma olarak gelişimine inandığımız, nitelikli konutlara ihtiyaç duyulan bölgelerde arsa alımı yapmaya devam ediyoruz.

İzmir’de yatırım için ‘ödüllü’ alternatif: Kuzeyşehir

‘2.000 daireyi bulan yeni bir şehir kuruyoruz’

3- Kuzeyşehir, ‘ödüllü bir proje’ olmasıyla dikkat çekti. Proje, hangi özellikleriyle ödüle layık görüldü?

Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul ödüllerinden Sign Of The City Awards 2017’de Yücesoy Mühendislik’in hayata geçirdiği Kuzeyşehir, Türkiye’nin devam eden en iyi çok katlı projesi seçildi. Bütünsellik anlayışı içinde iç algılı yapılar, çok katlı geçişler yaratması, yükseklikteki dengeli çeşitlilik anlayışı ile sosyal alanı kuşatan ve referans oluşturan duruşunu destekleyen yapısı nedeni nedeni ile ödüle layık görüldü. Sosyal donatı zenginliği, mimari üstünlüğü, yeşile önem veren yapısı, inşaat kalitesi ile aday projeler arasından sıyrıldı.

4- Kuzeyşehir’i bölgesinde ‘farklı kılan’, benzeri projelere kıyasla rekabette öne çıkaran özellikleri nelerdir? Konut alıcıları en çok hangi nedenlerle Kuzeyşehir’i seçmeli?

Kuzeyşehir’i farklı kılan; her detayın düşünülerek yaşam kalitesini artıran yapısı, sosyal donatı açısından zengin olması, inşaat kalitesi ve projenin ayrıcalıklı konumu diyebiliriz.

Kuzeyşehir lokasyon olarak İzmir’in en avantajlı noktalarından birinde kuruluyor. Hızla gelişen kuzey aksında yer alıyor ve bölgenin ilk çok kapsamlı projesi olması sebebi ile kar marjı çok yüksek. Bölgeye gayrimenkul firmalarının rağbeti dışında, Yücesoy Mühendislik olarak ek etaplar ile birlikte 2.000 daire yi bulan yeni bir şehir kuruyoruz. Konut alıcıları hem İzmir’in yükselen değerine yüksek kar marjı ile ortak olmak için ,hem de yaşam kalitesi yüksek olan bir sitede yaşamak için Kuzeyşehir’i seçiyor.

İzmir’de yatırım için ‘ödüllü’ alternatif: Kuzeyşehir_1

‘Ege yaşamını yansıtan, detaylı iç tasarıma sahip’

5- Projenin genel özellikleri nelerdir?

Projenin arazi büyüklüğü 30.000 metrekare, inşaat metrekare büyüklüğü 65.000 metrekare. Proje de toplam 396 konut yer alıyor, Şu anda % 68’i satıldı, % 32’sinin satışı devam ediyor. Projede 2+1’den 4+1’ kadar daire seçenekleri yer alıyor. Daireler, Ege yaşamını yansıtan geniş balkonları ile içlerinde çamaşır odası-ebeveyn banyosu ve giyinme alanı gibi detayların yer aldığı, optimum kullanım alanı sağlayan bir yapıda tasarlandı. Sosyal donatı alanları sayesinde kışlık bir daire alırken yazlığı da aradan çıkaracak yeterlilikte planlandı. Projemizde 2+1, 3+1, 4+1 loft, 4+1 villa tipleri mevcut. 4+1 villa satışlarımız ise tamamlandı. Aralık 2016’da başlayan projemizin 31 Aralık 2018 tarihinde anahtar teslimleri yapılacak. Daire tiplerimiz ise şöyle,

2+1 dairelerimiz brüt 110,78 metrekare (net 96,66 metrekare)

3+1 dairelerimiz brüt 132,34 metrekare (net 115,25 metrekare)

3+1 köşe dairelerimiz brüt 128,62 metrekare (net 110,63 metrekare)

3+1 plus dairelerimiz brüt 146,64 metrekare (net 126,28 metrekare)

3+1 flat dairelerimiz brüt 156,71 metrekare (net 142,70 metrekare)

4+1 loft dairelerimiz brut 268,95 metrekare, (net 213,26 metrekare)

Karşıyaka ve Mavişehir’e çevreyolundan 10 dakika mesafede

6- Projenin ulaşım olanakları nasıldır? En yakın hastane, okul, metro gibi yaşam değerini artıran noktalara olan uzaklığı nedir?

Kuzeyşehir İZBAN (metro) hattına 1.5 km mesafede yer alıyor. Üstelik Kuzeyşehir’de yaşam başladığında düzenlenecek olan ring servisler ile 2 dakikada İzban’a ücretsiz ulaşım sağlanacak. İzmir/Çanakkale otoyolu projeye 1.5 km, Çevreyolu Ulukent bağlantısı 7 km, Aliağa çıkışı 2.5 km uzağında. Manisa şehir merkezine doğrudan ulaşım sağlayan İzmir-Manisa duble yolu ise 25 km uzaklığında.

Projeye en yakın hastane Özel Sada hastanesi 1.5 km mesafede ve Menemen Devlet hastanesi ise 3 km mesafede bulunuyor. Proje aynı zamanda Bakırçay Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, diğer okul ve kolejlere yakın konumda yer alıyor. Alternatif yeni ulaşım olanaklarıyla ile birlikte, Karşıyaka, Mavişehir gibi noktalara çevreyolundan 10 dakika içinde ulaşım mümkün olmakla birlikte Alsancak, Bayraklı, Bornova gibi noktalara 25 dakikada ulaşılabiliyor.

Ocak’ta 100 ay 0 faiz, Şubat’ta 60 ay 0 faiz fırsatı var!

7- Projenin hedef kitlesi kimler? Dairelerin fiyatları ve ödeme imkanları nasıldır?

Proje, yüksek yaşam kalitesinin olduğu, her detayın düşünüldüğü bir sitede yaşamak isteyenler ile iyi, kazançlı bir yatırım yapmak isteyen kişilere hitap ediyor. Gelişmekte olan bir bölgeye göre uygun fiyat ve kişiye özel ödeme planı avantajı ile daire sahibi olunabildiği gibi her ayın farklı bir kampanyası oluyor. Örneğin; 31 Ocak’ta sonlanacak olan yarısı peşin kalanı 100 ay 0 faiz kampanyamız var. Şubat ayında ise % 50 peşinat kalanı 60 ay 0 faiz kampanyamız olacak. Yüksek peşinat ödemeyi tercih etmeyen ilgililerde ise % 25 peşinat % 75 banka kredisinde 60 ayda 0.54, 120 ayda 0.83 olan uygun faiz oranlarımızdan yararlanabiliyor.

Ödeme planı noktasında kişiye özel ödeme planı düzenleyebildiğimiz için satış ofisi ziyaretinden sonra tercih edilen daireye göre düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Fiyatlarımız daire tipine göre farklılık gösteriyor ve ödeme planına göre fiyat baremlerimiz var. Peşinde 2+1’ler 295.000 TL’den, 3+1’ler 349.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Ancak kampanyalarımız da alıcıların ilgisini çekiyor.

8- Projede ne türlü sosyal alanlar yer alıyor? Aileler için, gençler için, çocuklar için veya bekarlar için ne türlü alanlar mevcut?

Proje içerisinde; 5’i açık 1’i kapalı olmak üzere toplam 6 havuz, 336 metrekarelik fıtness center, SPA alanları (hamam, sauna, buhar odası, masaj salonları), kapalı basketbol sahası, mini golf alanı, tenis kortu, squash salonu, mini amfi tiyatro, tartan zemin yürüyüş ve koşu parkuru, çalışma odası-kütüphane, kreş, çocuk açık ve kapalı oyun-hobi alanları, gastronomi odası, hobi-dans odası, 8.000 metrekare yeşil alan, süs havuzları, sinema odası gibi herkesin keyifle vakit geçirebileceği alanlar bulunuyor.

9- Projede aidat tutarı ne kadardır?

Projede aidat tutarı daire metrekaresine göre ortalama 2.5 TL üzerinden hesaplanacak.

10- Proje oturmak için alacaklara ne gibi fırsatlar sunuyor?

Oturum amaçlı alım yapanlar sosyal donatı zenginliği, yaşam kalitesi, güvenli-huzurlu bir sitede olmanın ayrıcalığını yaşayacak. Ayrıca İzmir’de istenilen her noktaya farklı ulaşım alternatifleri sayesinde şehrin içinde ama bir o kadar da temiz hava, sakin yaşam ile huzuru yakalayacaklar.

Bittiğinde minimum % 55 değerlenecek

11- Proje, yatırım için alacaklara ne gibi fırsatlar sunuyor? Buradaki prim beklentisi nedir? Bugüne kadar alanlar ne kadar kazandı?

Yatırım için değerlendirenler İzmir’in yükselişine, hızla değerlenen Kuzey aksında Kuzeyşehir ile ortak olacaklar. Bölgenin ilk projesi olması sebebiyle en yüksek kar marjına sahip Kuzeyşehir ile daha çok kazanacaklar. Hali hazırda kullanılan ulaşım alternatiflerine ek yeni ulaşım hatlarının yapılması ve düzenli şehirciliğin oluşmasına zemin hazırlayan yeni etaplar, yeni projeler ile yüksek prim potansiyeli sağlayacaklar. Her ayın başında düzenli olarak yapılan fiyat artışları ile ortalama Kuzeyşehir % 18 değer kazandı. Proje bitiminde % 55 değere ulaşmasının yanında tesliminin akabinde minimum bölge değer artışı % 80 seviyesinde olacak.

12- Projenin site yönetimini kim yürütecek? Projeden konut alanlar hem Yücesoy’a, hem projeye nasıl ulaşabilir?

Projede site yönetimi ilk olarak sosyal kullanımın sağlıklı bir şekilde site sakinlerine kazandırılması, profesyonel olarak ilerlemek adına Yücesoy Mühendislik tarafından yürütülecek. Sonrasında memnuniyette devamlılık olması adına profesyonel site yönetimine devri gerçekleşecek.

Projeden konut alanlar ve Kuzeyşehir ailesine katılmak isteyenler 0 (232) 300 30 30 no’lu telefondan ulaşabilir, detaylı bilgi için talepde bulunabilirler. Projemizi ve Yücesoy Mühendislik’i tanımak isteyenler ise www.izmirkuzeysehir.com ve www.yucesoymuhendislik.com adresinden bizleri takip edebilir.

‘Bu yıl 7 adet lansman hedefimiz var’

13- Firma olarak 2018 yılı hedefleriniz neler? Yeni projeleriniz varsa lokasyonu ve kapsamı hakkında bilgi verir misiniz?

2017 yılında yaklaşık 3 kat büyüme ile 150 milyon ciroya ulaştık. 2018 yılında yine buna benzer bir büyüme ile 400 milyon TL bir ciroyu hedefliyoruz. 2017 yılında 5 lansman yapmışken yücesoy konseptle başlayan toplam 7 lansman hedefimiz var 2018 yılında. Projelerimizin yerleri Menemen, Çiğli, Bornova, Gaziemir, Konak gibi İzmir’in her lokasyonunda olacak. Bayraklı’da bir ofis projemiz var. Burada da sadece ofis satın alarak sekreterinden temizlik personeline, servis elamanından, özel VİP danışmanına kadar birçok hizmet de satın aldığınız bir modelimiz olacak.

Emlakjet Haber - Nihal Yuvacan

0 Takipçi