Kanal İstanbul çevresindeki ev satışları % 30 arttı

Kanal İstanbul’un güzergahının netleşmesiyle, çevresindeki projelerin satışları % 30, ziyaretçi sayısı 2 kat arttı. Projenin Küçükçekmece Gölü’nden başlayıp Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorundan geçeceği açıklandıktan kısa bir süre sonra Başakşehir’deki Kuzey Yakası projesinde 36, Bahçekent’te 26, Ispartakule’de 13 adetlik satış yapıldı. Emlak Konut projeleri öne çıktı

Kanal İstanbul ’un güzergahının Küçükçekmece Gölü’nden başlayıp Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorundan geçeceği açıklandığından kısa bir süre sonra yakın bölgelerdeki projelere ilgi de arttı. Vatan Gazetesi’nden Meltem Kara’nın haberine göre, Kanal İstanbul’un hayata geçirildiği bölgede yıllardır devam eden arsa alışverişine, mega projeyle birlikte konut ticareti hareketliliği de eklendi. Son dönemde yatırımcılar en çok Kanal İstanbul manzaralı veya projeye yakın evleri araştırıyor. Bölgede 12 adetle en fazla projeye sahip olan firma, Emlak Konut.

Firmanın projelerinde ön satışlar dahil 75 daire satıldı. Aynı bölgede proje geliştiren özel sektör şirketleri de yoğun ilgi görüyor. Kanal İstanbul’un kesin güzergahının açıklandığı dönemde 84 ay faiz kampanyasının da devam etmesi, Kanal İstanbul manzaralı dairelere avantajlı koşullarla ev sahibi olmayı mümkün kılıyor.

Kuzey Yakası projesi öne çıkıyor

Kanal İstanbul’un açıklanmasıyla satışlarda “Kuzey Yakası” projesinin öne çıktığını söylemek mümkün. İstanbul’un yeni yakası olarak tanımlanan ‘Kuzey Yakası’ projesi, Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul Başakşehir’de hayat buluyor. Konut projeleri, metro hattı, entegre ulaşım ağları, sosyal ve kültürel alanlar, alışveriş merkezleri, okullar ve spor alanlarına komşu bir alanda hayata geçecek proje ofisleri, ticari alanları, oteli, hayvanat bahçesi ve dünya metropollerinde görmeye alıştığımız şehir parkıyla dikkat çekiyor. Buradaki 5 projede 36 daire satılmış durumda. Bahçekent bölgesinde 3 projede 26, Ispartakule’de 1 projede 13 satış yapıldı.

Ziyaretçi sayısı 2 kat arttı

Güzergahın açıklanmasıyla satış ofislerinde sıra dışı bir yoğunlukla karşılaştıklarını ifade eden EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, ziyaretçi sayısının 2 kat, haftalık satışlarda ise % 30 artış gözlemlediklerini dile getirdi. Bölgenin İstanbul ortalamasının zaten üzerinde satış hızına sahip olduğunu vurgulayan Kurum, Kanal İstanbul ile bu ilginin arttığını aktardı.

Hareketlilik söylentilerle 1,5 ay önce başladı

Başakşehir’de konut üreten Maktro İnşaat’ın Yönetim Kurumu Başkanı Ercan Uyan, bölgedeki hareketliliğin 1,5 ay önceden başladığını belirtti. Uyan, “Güzergah kesin olmadığı için tüketiciyi yanıltmamak adına beklettiğimiz broşürlerimiz, tanıtımlarımız vardı. Bu tanıtımları da devreye sokmamız etkili oldu. Hafta sonu hareketli geçti. Projenin sadece güzergahı belli, önümüzdeki dönemde projeye ilişkin yeni açıklamalar yapıldığında daha fazla ilgi görecek.” diye konuştu.

Hem bölgeyi hem ülke ekonomisini hareketlendirecek

Büyük altyapı projelerinin her zaman kendi bölgesini hareketlendirdiğine dikkat çeken Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise, Kanal İstanbul’un da hem bölgedeki projelere hem de İstanbul piyasası ve ülke ekonomisine hareketlilik getireceğini belirtti.

Emlakjet Haber

0 Takipçi