Kayaşehir’de 1.892 konut için 21 katı başvuru geldi

TOKİ’nin dar gelirliler için satışa çıkarılan 1.894 konut için 39 bin 179 kişiden başvuru geldi. 4 Ekim’de kura çekimi yapılacak, aylık 603 liradan başlayan taksitleri olan bu evlere gelen 21 katlık talep, dar ve orta gelirlilerin konut ihtiyacını gözler önüne serdi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir 'de satışa sunulan bin 892 konut için 39 bin 179 başvuru yapıldığını açıkladı. Bu konutlara yönelik başvuruların tamamlandığını bildiren Turan, "4 Ekim'de noter huzurundaki kura çekimiyle, konut sahibi olacak vatandaşlarımız belirlenecek. Vatandaşlarımızın bu talebi konut sektörünün daha da büyüyeceğinin göstergesidir" diye konuştu.

Şehit yakınları ve engelliler de başvurdu

Konut lara 432 şehit yakınının başvurduğunu bildiren Turan, bin 377 engelli vatandaşın da konut sahibi olmak için müracaatını tamamladığını belirtti. Turan, projenin mahalle konsepti ile geliştirildiğini dile getirerek, “Bu proje de, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkanların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere tüm nüfus profillerine dönük sosyal ihtiyaçları düşündük" diye konuştu. TOKİ'nin 803 bin konut rakamına ulaştığına dikkati çeken Turan, 2023'e kadar 1 milyon 200 bin konut üretmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Emlakjet Haber

0 Takipçi